Οι Σαύλοι και οι… Σαύλες!

Γιατί Μακαριώτατε έπρεπε να ανοίξετε το σπίτι σας σε αυτήν που πρόσβαλε  και συνεχίζει να προσβάλλει την ορθόδοξη πίστη μας, τις παραδόσεις του γένους μας και τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας μας;

Από: exapsalmos.gr - Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

“Της φιλοξενίας μη επιλανθάνεσθε” λέγει το ιερό Ευαγγέλιο. 

Αυτή την Ευαγγελική επιταγή, αλλά και την πολυαιώνια Ελληνική παράδοση της φιλοξενίας είχε κατά νου ο πιστός αγωνιστής του  ’21 Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Είναι γνωστό το περιστατικό κατά το οποίο ένας Ευρωπαίος θέλησε να τον γνωρίσει από κοντά και πήγε σπίτι του. Φιλόξενος ο Μακρυγιάννης τον κάλεσε να φάνε μαζί. Στο τραπέζι σηκώθηκε όρθιος, είπε μια προσευχή κι έκανε με ευλάβεια το σημείο του Σταυρού. Ο Ευρωπαίος γέλασε ειρωνικά.Εκείνος δε συνήθιζε κάτι τέτοια. Ο Μακρυγιάννης αγρίεψε και του ‘δείξε την πόρτα.

Δεν έχεις θέση στο σπίτι μου, του είπε. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις αυτά που για μένα είναι ιερά».

Υπερβολικό; Ίσως! Αλλά αυτή ήταν η αντίδραση των Ελλήνων εκείνης της εποχής.

Αυτή θα πρέπει να είναι η αντίδραση όλων των πιστών και θρησκευομένων ανθρώπων, και όχι μόνο των Χριστιανών:

Να μην αφήνουν κανένα μισαλλόδοξο ρατσιστή και διεθνιστή  να προσβάλει την πίστη τους.

 Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς η Χριστιανοφοβία τείνει να γίνει κρατική ιδεολογία και αντίληψη. Γνωστοί και άγνωστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι προσβάλλουν την πίστη μας και αποφαίνονται με τόση κακότητα για θέματα που οι πιστοί θεωρούν ιερά,που είναι να τους λυπάται κανείς.

 

Ο Ελληνικός λαός είδε πρόσφατα την φορέα της ανώτατης Πολιτειακής Αρχής της Πατρίδας μας να κατακρίνει τα  όσια και τα ιερά  της πίστεως μας αλλά και να «απαγορεύει», με διατεταγμένες γελοίες προφάσεις  την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου σε μία συμβολική στιγμή.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος την Πρωτοχρονιά, κατά την διάρκεια της επίσημης 

Δοξολογίας, έγινε μάρτυρας της απαξίωσης και περιφρόνησης της Προέδρου  ης Δημοκρατίας τόσο προς το ιερό Ευαγγέλιο κατά την  είσοδο της στην Μητρόπολη όσο και προς τον  Τίμιο Σταυρό κατά την αναχώρηση της.

Η κα Κατερίνα δεν τήρησε ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας ούτε τα προσχήματα και προσέβαλε  ευθέως  και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος την υποδέχθηκε κατά την παράδοση στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού, κρατώντας το Ιερό Ευάγγελιο  και στο τέλος την χαιρέτησε κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο όχι μόνο δεν ασπάσθηκε, ας της αναγνωρίσουμε αυτό το δικαίωμα,  αλλά έκανε και έναν αγενέστατο μορφασμό, που δείχνει τουλάχιστον έλλειψη αγωγής από μία κυρία, που θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών της χώρας μας και ο πιστός τηρητής  των τύπων και των κανόνων που διέπουν την Δημοκρατία μας και δίνουν  αίγλη στους θεσμούς.

Και στο κάτω-κάτω ήξερε τις υποχρεώσεις του θεσμού τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει! 

Αν δεν της άρεσε ή αν δεν συμφωνούσε, θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση που της έγινε! 

Τουλάχιστον, θα ήταν συνεπής με τις αρχές και τα πιστεύω της..

Αλλά, μάλλον ζητάμε πολλά!!!

Εκτός και αν οι «προξενητές» της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μη βρίσκοντας άλλον καταλληλότερο για το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα,  της πρόσφεραν εν λευκώ  το δικαίωμα να προσβάλει και να απαξιώνει τον Ελληνισμό και την  Ορθοδοξία, 200 χρόνια μετά την εθνική εξέγερση για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία!

Αυτά, όμως, αφορούν αυτούς που την επέλεξαν και την εξέλεξαν.

Όμως  το βράδυ της Πέμπτης έγινε κάτι  που μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ο οποίος είχε δυσαρεστηθεί  με τα καμώματα της κ. Προέδρου και δεν το έκρυψε – μάλιστα κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης είπε στον Πρωθυπουργό το ανεπανάληπτο «να χαίρεστε την οικοδέσποινα του σπιτιού»- 

δέχτηκε  στην Αρχιεπισκοπή ως συνδαιτημόνα του την κ. Πρόεδρο.

Είναι ολοφάνερο ότι με την   κίνηση αυτή, η οποία ήταν ένα «επικοινωνιακό σωσίβιο» για την κ. Πρόεδρο, τα σαίνια  που το συνέλαβαν και το  εισηγήθηκαν    προσπάθησαν  να θολώσουν  τα νερά και να δείξουν  προς τον λαό μας ότι απολαμβάνει της αναγνώρισης και της εκτίμησης της Εκκλησίας δια του Αρχιεπισκόπου.Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλά αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή. Γιατί αν δουν τις μετρήσεις που έγιναν το θέμα αυτό έχει μείνει στο μυαλό του Έλληνα, ο οποίος  θα εκδηλώσει τον θυμό του την κατάλληλη στιγμή. Οπότε με τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια δεν επουλώνονται εθνικές πληγές. 

Θα μου πείτε: και καλά αυτή  και οι γύρω της τέτοια μυαλά έχουν  τέτοια σκαρφίζονται  και κάνουν! 

Ο Μακαριώτατος όμως; Γιατί αποδέχθηκε και ευλόγησε  αυτή την εξέλιξη; Ποιός μπήκε πάλι στη μέση που θέλει να δείχνει ότι κινεί τα νήματα  και «χρησιμοποίησε»τον Αρχιεπίσκοπο με αυτό τον αναίσχυντο τρόπο; 

Αλήθεια, προ του γεύματος έκανε προσευχή ο Μακαριώτατος;;;;; Ακολούθησε η κυρία ή έμεινε σιωπηλή και ανέκφραστη; 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έπρεπε να το δεχθεί αυτό  με  ένα και μόνο  ουσιαστικό επιχείρημα. Έκανε μήπως  η κυρία κάτι για να επανορθώσει; Μας  έπεισε ότι δεν θα φερθεί άλλη φορά με αυτό τον τρόπο; Έκανε  την παραμικρή κίνηση για να δείξει στον θρησκευόμενο λαό μας  ότι δεν φοβάται το ιερό Ευαγγέλιο και δεν  απεχθάνεται τον Τίμιο Σταυρό;Όχι!

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ενέδωσε στους διαμεσολαβητές ; Από συγχωρητικότητα ή από αγάπη; Μήπως ήταν βιαστική η ενέργεια αυτή; 

Και εν πάση περιπτώσει, πότε θα συνειδητοποιήσει ότι η οδός Αγίας Φιλοθέης δεν έχει καμμία σχέση με την οδό προς την  Δαμασκό; 

Ως πότε θα αυταπατάται ανακαλύπτοντας νέους «Σαύλους» και «Σαύλες»; 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail