Αλλαγή πορείας για τουρκικό αεροπλάνο προς Τεχεράνη όταν ήχησαν δοκιμαστικά οι σειρήνες αεροπορικής επίθεσης

Μια πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη στην Τεχεράνη κατέληξε στο Μπακού την Παρασκευή, καθώς προέκυψαν αναφορές ότι ήχησαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών στην ιρανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το πρακτορείο Σπούτνικ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Flightradar 24, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με επιτυχία στο αεροδρόμιο Heydar Aliev του Μπακού, αφού έκανε αρκετούς κύκλους στον ουρανό πάνω από την Τεχεράνη.

Το αεροδρόμιο Χομεϊνί στην Τεχεράνη δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε εκτραπεί λόγω καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim περιέγραψε τον καιρό στην ιρανική πρωτεύουσα ως κρύο, βροχερό και ομιχλώδη.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τεχεράνης για την ασφάλεια, Hamidreza Goodarzi, δήλωσε στην Mehr News ότι οι αεροπορικές σειρήνες δεν συνδέονταν με πτήσεις στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, προσθέτοντας ότι ο ήχος οφείλεται σε δοκιμές συστήματος.

"Αυτός ο ήχος οφειλόταν στην ενεργοποίηση του ηχητικού συστήματος μιας από τις οργανώσεις γύρω από την πόλη", είπε στο Mehr. "Τώρα αυτό το σύστημα είναι απενεργοποιημένο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε".

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, υπήρξαν κάποιες διακοπές ρεύματος στην ιρανική πρωτεύουσα.

Την Παρασκευή, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων μοιράστηκαν βίντεο στο Διαδίκτυο, στα οποία θα μπορούσαν να ακουστούν οι υποτιθέμενες σειρήνες αεροπορικών επιδρομών σε ορισμένα μέρη της ιρανικής πρωτεύουσας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail