Φουτουριστικές κάψουλες ύπνου για άστεγους εγκαταστάθηκαν σε πόλη της Γερμανίας - Τι προσφέρουν

Freepen.gr - Αδιάβροχες καμπίνες ύπνου από ξύλο και χάλυβα με χωρητικότητα δύο ατόμων έχουν εγκατασταθεί στους δρόμους της γερμανικής πόλης Ουλμ για να στεγάσουν τους άστεγους παρέχοντας προστασία από το κρύο, τον άνεμο και την υγρασία αλλά εξασφαλίζοντας την κυκλοφορία καθαρού αέρα.

Όπως γράφει η Bethany Dawson στον βρετανικό Indipendent, οι καμπίνες εισήχθησαν στην πόλη Ουλμ, 75 μίλια δυτικά του Μονάχου, στις 8 Ιανουαρίου σε πάρκα και σε άλλα μέρη όπου κοιμούνται οι άστεγοι, δήλωσε εκπρόσωπος της πόλης.

Για να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα, δεν υπάρχουν κάμερες στις καμπίνες, αλλά το άνοιγμα των θυρών ενεργοποιεί έναν αισθητήρα κίνησης ο οποίος ειδοποιεί τους κοινωνικούς λειτουργούς που ελέγχουν την καμπίνα μετά τη χρήση της για να εξασφαλίσουν ότι μπορεί να καθαριστεί και επίσης να παράσχει βοήθεια σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τη μοναδική μορφή διαμονής.

Οι κάψουλες είναι επίσης εξοπλισμένες με ηλιακούς συλλέκτες και συνδέονται με ένα ραδιοφωνικό δίκτυο, επιτρέποντας στους διαμένοντες να επικοινωνούν χωρίς εξάρτηση από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Οι δημιουργοί του "Ulmer Nest" έχουν δηλώσει ότι το δίκτυο αυτό στοχεύει σε εκείνους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συνηθισμένα καταφύγια αστέγων, είτε λόγω ψυχολογικών παραγόντων είτε επειδή έχουν ένα κατοικίδιο ζώο, για παράδειγμα.

Σημειώνουν επίσης ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εγκατάσταση λόγω της πανδημίας, αλλά ότι ήταν σε θέση να εγκαταστήσουν τις κάψουλες εγκαίρως για "τις πιο κρύες νύχτες".

Το σύστημα αναμένεται να αξιολογηθεί για να φανεί αν μπορεί να παράσχει προστασία από κρυοπαγήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα επεκταθεί η χρήση του αλλά η ομάδα που το αναπτύσσει  δηλώνει ότι αυτό δεν είναι μια εναλλακτική επιλογή αντί για διαμονή σε ένα πιο παραδοσιακό ξενώνα ή εγκατάσταση, αλλά μια λύση ανάγκης για τον ύπνο στην ύπαιθρο. Το περιγράφουν ως επιλογή "έκτακτης ανάγκης έσχατης λύσης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail