Κατασκοπεία σε βάρος του Τουρκικού ναυτικού - Διέρρευσαν πληροφορίες για πλοία, οπλικά συστήματα κι ελικόπτερα

Freepen.gr - Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν συλλάβει τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαρροή βασικών πληροφοριών από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Τετάρτη.

Τρία στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχουν τεθεί υπό αστυνομική κράτηση μετά από έρευνα που ξεκίνησε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας, ανέφερε η υπηρεσία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι είχαν διαρρεύσει βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ελικόπτερα, τα σκάφη και τα οπλικά συστήματα του τουρκικού ναυτικού.

Οι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δύο πρόσφατα αποστρατευθέντες αξιωματικοί και ένας λοχίας, κατηγορούνται για αποκάλυψη μυστικών πληροφοριών που ανήκουν στο κράτος, δήλωσε ο Anadolu.

Ένας από τους υπόπτους υπό αστυνομική κράτηση κρατήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα με την κατηγορία της διαρροής της τουρκικής προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών σε ξένες εταιρείες, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η τουρκική αστυνομία στις 12 Ιανουαρίου συνέλαβε κορυφαίο αξιωματούχο από διεθνή ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλους με την κατηγορία της κατασκοπείας που σχετίζεται με την ενέργεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail