Κάιρο: Συνάντηση αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού Αιγύπτου - Ελλάδας

Ο αντιστράτηγος Μοχάμεντ Ζάκη, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Άμυνας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, που επισκέπτεται επίσημα την Αίγυπτο.

Από: https://www.echedoros-a.gr/2021/01/blog-post_92.html#more

Στη συνάντηση ασχολήθηκαν με διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των τρεχουσών περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την υπερηφάνειά του για τις σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορους τομείς, ειδικά για την άμυνα και την ασφάλεια, και τόνισε τη σημασία του συντονισμού των στρατιωτικών προσπαθειών και της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των δύο χωρών.

Πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής για τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, συνοδευόμενο από τον αντιστράτηγο Μωάμεθ Φαρίντ, Αρχηγό Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στην έδρα της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Άμυνας, και παιάνισαν οι εθνικοί ύμνοι και των δύο χωρών.

Ο Αρχηγός Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε επίσης με τον Έλληνα ομόλογό του και η συνάντηση ασχολήθηκε με έναν αριθμό φακέλων και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος υπό το φως των διακεκριμένων σχέσεων και της κοινής εκπαίδευσης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών με τρόπο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και στη δημιουργία θεμελίων ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την επιθυμία της χώρας του να υποστηρίξει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκφράζοντας την επιθυμία του για περισσότερο συντονισμό για την κάλυψη των κοινών συμφερόντων και των δύο πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Στις συναντήσεις παρακολούθησαν αρκετοί επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος στο Κάιρο.

 

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.