Όταν μια κοινωνία βομβαρδίζεται με τσουκνίδες, μοιραία θα τσιμπά με βιασμούς και παρενοχλήσεις

mojzagrebinfo / pixabay
Τις τελευταίες ημέρες η επικαιρότητα των ΜΜΕ μονοπωλείται από τον καταγγελλόμενο βιασμό μιας αθλήτριας πριν πολλά χρόνια που συνοδεύτηκε από άμεσες δηλώσεις-τοποθετήσεις φορέων / κομμάτων για το φερόμενο συμβάν αλλά και παρεμφερείς αναφορές άλλων προσώπων αντίστοιχου γενικά περιεχομένου.

Του Στρατή Μαζίδη

Την ίδια στιγμή, α. η χώρα μας οδεύει υπό θολές συνθήκες σε μια θολή συζήτηση με την Τουρκία βιώνοντας, β. στήνεται μια επικίνδυνη παγίδα για την Κύπρο, γ. οδεύουμε προς μια τρομακτική οικονομική καταστροφή που θα σκάσει τους επόμενους μήνες, δ. μεθοδεύεται ο διχασμός της κοινωνίας σε πολίτες Α και Β κατηγορίας βάσει "ιατρικών" πιστοποιητικών και ε. ξεθάβεται το άκρως επικίνδυνο περιουσιολόγιο, για το οποίο προ πολλού ελάχιστοι αναδείξαμε ως μέγιστο κίνδυνο και προάγγελο φόρου περιουσίας.

Αφού όμως η επικαιρότητα μονοπώλειται από "παρενοχλητικές" ειδήσεις ας πούμε δύο κουβέντες βάζοντας όμως το μαχαίρι στο κόκκαλο. 

Δε γνωρίζω γιατί η θρυαλλίδα προκλήθηκε από ένα καταγγελλόμενο συμβάν πολλών ετών πίσω και όχι πχ μερικά χρόνια νωρίτερα όταν βιάστηκε [και όχι μόνο] η Μυρτώ στη Νάξο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει σχετικά συχνά στοιχεία παιδόφιλων βιαστών ή στις περιπτώσεις όπου φτωχές και δυστυχισμένες γυναίκες έρχονται στην πατρίδα μας από άλλες χώρες με την υπόσχεση μιας τίμιας δουλειάς, αλλά καταλήγουν στην πορνεία, δηλαδή να βιάζονται κατά συρροή καθημερινά.

Ας είναι όμως. "Ινα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά;" όπως θα έλεγε κι ο Δαβίδ; Γιατί πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα;

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.

Εμείς τι σπείραμε και τι εξακολουθούμε να σπέρνουμε; Ποιες είναι οι προσλαμβάνουσες της κοινωνίας;

ΜΜΕ, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα, ηλεκτρονικά τι μας προσφέρουν; 

Ενδεικτικά η Νο 1 σειρά της ελληνικής τηλεόρασης σήμερα δεν είναι πχ η ζωή της Μπουμπουλίνας, η εκστρατεία του Ηράκλειου κατά των Περσών, η πορεία του αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, ο βίος του Ιπποκράτη αλλά ένα προϊόν όπου ο ένας πάει με τον άλλο, κάνει παιδί με τον άλλο, ρίχνει το παιδί, διασύρει τον άλλο και που όπως μου έλεγε και μια ψυχή παλιότερα "ένα μεγάλο κρεβάτι είμαστε όλοι κουμπάρε μου".

Τα τηλεοπτικά προϊόντα ασχολούνται με τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά σε επίπεδο βάθους μόνο κάτω από τα ρούχα. Δεν τολμάμε να βουτήξουμε στην ψυχή. Είδαμε έστω μια δραματική σειρά για πχ μια οικογένεια που καταστράφηκε με τα μνημόνια; Είδαμε το ζευγάρι που δεν μπορεί να παντρευτεί γιατί είναι άνεργο; Όχι αλλά μας έδειξαν έναν γαμπρό να τεστάρει τις υποψήφιες νύφες παίζοντας με τον ψυχισμό τους.

Τα ΜΜΕ τι μας προσφέρουν; Δείτε λίγο την ύλη τους. Πάνω από τις μισές είναι αναρτήσεις για reality, ροζ κουτσομπολιά και παρουσίαση παγκοσμίως αγνώστων προσώπων που όμως φωτογραφίζονται προκλητικά, μαζεύουν επευφημίες αχόρταγων ματιών και αναδεικνύονται σε περσόνες ενός ηλεκτρονικού μάταιου κόσμου. Ελάχιστα ΜΜΕ λένε, 10 ειδήσεις έχουμε; 10 σοβαρά πράγματα έχουμε να βγάλουμε; 10 θα βγάλουμε.

Και να μην ξεχάσουμε βέβαια τον επί πολλά χρόνια βομβαρδισμό της κοινωνίας με περιοδικά τα οποία σε κάθε τεύχος έδιναν συμβουλές στους αναγνώστες πως θα ρίξουν τον/την σύντροφο, πως θα τον/την εξαπατήσουν κ.ο.κ.

Όταν από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός βομβαρδίζεται η κοινωνία με τσουκνίδες, μοιραιά κάποια στιγμή θα αρχίσει να τσιμπάει. Ας αρχίσουμε λοιπόν να αναζητούμε κάτι διαφορετικό, αυτό που εκτός από τα μάτια, θα ξεκουράσει και το μέσα μας, ας αναζητήσουμε τα λουλούδια, για να ανθίσουμε όταν έρθει η στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail