Έξαλλος ο Πενς με Τραμπ: Έπειτα από όλα όσα έκανα γι’ αυτόν

Οι εικόνες από την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο μπορεί να σόκαραν, αλλά δεν αιφνιδίασαν τους πάντες.

Από: tribune.gr

Για τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ήταν όπως φαίνεται ένα σημείο καμπής στη σχέση του με τον Τραμπ.

«Έπειτα από όλα όσα έκανα γι’ αυτόν!» φώναξε έξαλλος ο Πενς, όπως εξομολογείται ο στενός του φίλος, γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Τζέιμς Ίνχοφ στην εφημερίδα Tulsa World της Οκλαχόμα όπου εκλέγεται.

«Γνωρίζω τον Μάικ Πενς από πάντα», είπε ο Ίνχοφ.

«Δεν τον έχω δει ποτέ τόσο θυμωμένο», πρόσθεσε.

«Είχα μια μακρά συνομιλία μαζί του», σημείωσε.

«Ήταν πολύ αναστατωμένος μαζί του» είπε αναφερόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με τον Πενς αναμένοντας από εκείνον -και πιέζοντάς τον επανειλημμένως- να ενεργήσει παράνομα και να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του.

Ο Πενς, όμως, γνώριζε ότι δεν είχε συνταγματικά την εξουσία να κάνει αυτό που του ζητούσε ο Τραμπ.

Ο ρόλος του αντιπροέδρου στην σύνοδο του Κογκρέσου είναι εν πολλοίς τελετουργικός.

Ο Τραμπ, όπως γράφει η Daily Mail, παρέμεινε εξοργισμένος με τον Πενς, ακόμη και όταν ο αντιπρόεδρος ήταν κλειδωμένος στο Καπιτώλιο, καθώς o όχλος των υποστηρικτών του Τράμπ εισέβαλε στο κτίριο, με κάποιους να αναζητούν τον αντιπρόεδρο.

«Πού είναι ο Πένς; Εμφανίσου!» φώναξε κάποιος από αυτούς.

Ο Πενς, που είχε προεδρεύσει λίγο νωρίτερα στη Γερουσία, φυγαδεύτηκε σε άγνωστη τοποθεσία από τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Όπως έγραψε η Washington Post στελέχη του Λευκού Οίκου καταδίκαζαν τη στάση του Τραμπ έναντι του αντιπροέδρου του πολύ περισσότερο διότι ήξερε ότι ο Πενς βρισκόταν σε κίνδυνο.

«Δημιούργησα αυτόν τον τύπο, τον έσωσα από πολιτικό θάνατο και με μαχαίρωσε πισώπλατα» φέρεται να φώναζε ο Τραμπ.

Ήταν μάλιστα τόσο θυμωμένος που προσπάθησε να απαγορεύσει στον ανώτερο βοηθό του Πενς, τον προσωπάρχη του Μαρκ Σορτ, να μπει στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail