Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί με διαγραφή τον Σαμαρά!

 

Σήκωσε το γάντι ο Κυριάκος: «Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται ούτε φοβάται»!

Τρίζει τα δόντια στον Αντώνη Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο πρώην πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του, στην οποία ουσιαστικά κατηγόρησε για εθνική μειοδοσία την κυβέρνηση.

Από: dimokratianews.gr

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση, με το «σύστημα Μαξίμου» να κινητοποιείται σε πολλά επίπεδα και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να αναλαμβάνει να μεταφέρει σαφέστατο μήνυμα ακόμη και διαγραφής στον Μεσσήνιο πολιτικό, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται.

Συνεχίζοντας τον εσωκομματικό πόλεμο χαρακωμάτων, ο υπουργός Επικρατείας σε ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αντέκρουσε απλά όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά αμφισβήτησε ακόμη και την επιρροή του πρώην πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για απόλυτη ομοθυμία στα ζητήματα αυτά, που θα αποτυπωθεί όταν χρειαστεί, αναφερόμενος στις εφαρμοστικές ρυθμίσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος ο υπουργός Επικρατείας, που ολοένα πιο συχνά παρουσιάζεται ως alter ego του πρωθυπουργού στα «δύσκολα» ζητήματα, για την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος του κ. Σαμαρά, επεσήμανε ότι όποιος αναφέρει πως ο πρωθυπουργός φοβάται απλά δεν τον γνωρίζει και συνέχισε τονίζοντας ότι, όταν κάποιος δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται κιόλας. «Δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του» ήταν το μήνυμα του κ. Γεραπετρίτη τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και σε αυτούς που αμφισβητούν εντός Νέας Δημοκρατίας τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στις διακρατικές συμφωνίες με τα Σκόπια, που, όπως τόνισε, «θα έλθουν στο εγγύς μέλλον», υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, σεβόμενη τις διεθνείς της υποχρεώσεις, θα τις κυρώσει και θα προχωρήσει μπροστά. «Είναι ζήτημα διεθνούς υποχρέωσης της χώρας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς με τον χρόνο κατά τον οποίο ψηφίστηκε.

Φρόντισε μάλιστα να «επιβεβαιώσει» τους ισχυρισμούς της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη ότι κανένας βουλευτής της Ν.Δ. δεν θα υιοθετήσει τις απόψεις του κ. Σαμαρά για τη Χάγη και την Τουρκία, αν υποτεθεί ότι θα έρθουν στη Βουλή, τονίζοντας ότι ναι μεν ο κ. Σαμαράς δεν είναι ένας απλός βουλευτής και βεβαίως έχει την απόλυτη ελευθερία για να θέτει τα ζητήματα κατά την κρίση του, όμως υπάρχει μια πολύ συμπαγής, απόλυτη ομοθυμία στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα ζητήματα αυτά. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι αυτή θα αποτυπωθεί όταν χρειαστεί.

Νωρίτερα, η κυρία Μπακογιάννη είχε φροντίσει και αυτή να «σφάξει με το γάντι» τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει παγίως αυτές τις απόψεις, με ένα μικρό διάλειμμα της δικής του πρωθυπουργίας.

Όπως τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν και είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, έβαλε στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι με δική του παρέμβαση τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail