Λιβυκές φυλές: "Οι Τούρκοι ή θα φύγουν ή θα επιστρέψουν σε φέρετρα"

Freepen.gr - Ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου των Λιβυκών φυλών, Αλ-Σενούσι Αλ-Χαλίκ κάλεσε την Αγκυρα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τη Λιβύη, προειδοποιώντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα "θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με φέρετρα".

Ο Αλ Χαλίκ ανέφερε σε δηλώσεις του Τύπου ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ στην Τρίπολη είχε ως στόχο να υπονομεύσει οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι οι φυλές της Λιβύης υποστήριξαν τον εθνικό διάλογο και απέρριψαν την ξένη παρέμβαση. Κατήγγειλε την τουρκική κινητοποίηση μισθοφόρων κοντά στην πόλη της Σίρτηςe και την Ανατολική Μισράτα.

Την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε την Τρίπολη και πραγματοποίησε συναντήσεις με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA).

Ο Ακάρ απείλησε τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και τον ηγέτη του ότι θα θεωρηθούν "νόμιμοι στόχοι", εάν επιτεθούν σε τουρκικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Δυτική Λιβύη. Αυτό συνέβη δύο ημέρες αφού ο αρχηγός του LNA, στρατάρχης Khalifa Haftar, προέτρεψε τους μαχητές του να εκδιώξουν τις τουρκικές δυνάμεις από την πλούσια σε πετρέλαιο χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail