Λαβρόφ: "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με εντολή των ΗΠΑ προσπαθεί θα θάψει την επιρροή της Ορθοδοξίας"

Για τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναφέρθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2020.

Από: romfea.gr

Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι "οι ενέργειες του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου είναι συντονισμένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και έχουν ήδη οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες".

Επίσης ο Ρώσος ΥΠΕΞ, υπογράμμισε ότι ενεργούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με το σύνθημα της "θρησκευτικής ελευθερίας" για να θάψουν την επιρροή της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, λέγοντας ότι "δεν βλέπω καμία άλλη εξήγηση για τις ενέργειες του ανθρώπου αυτού".

"Νομίζω ότι το κουτί της Πανδώρας, το οποίο άνοιξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει ήδη οδηγήσει σε διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ενώ οδηγεί σε ζύμωση και άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε πως “οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν τον κ. Βαρθολομαίο να ακολουθήσει το μονοπάτι του σχίσματος, υπονομεύοντας τις αιώνιες παραδόσεις του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και εισάγοντας ένα είδος «παπισμού» στην Ορθοδοξία. 

Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ακόμη ότι οι ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου “υπό την πίεση της Ουάσιγκτον” έφεραν διάσπαση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι εξαπάτησε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία που ίδρυσε, αφαιρώντας τα δικαιώματα που της υποσχέθηκε αρχικά.

Κλείνοντας ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι “επί του παρόντος, γίνονται προσπάθειες να επηρεαστούν άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες για αναγνώριση στην Ουκρανία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail