Ποινικές έρευνες για Τούρκους πολίτες γιατί αποκάλεσαν "φαλακρό" τον Σοϊλού που δεν έχει τρίχα στο κεφάλι του

Freepen.gr - Ποινική έρευνα τρέχει σε βάρος Τούκρων πολιτών επειδή αποκάλεσαν "φαλακρό" τον υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu, σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet σε σχετικό δημοσίευμα το Σάββατο.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2020 εναντίον του δικηγόρου Tugay Bek επειδή χαρακτήρισε τον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu "το φαλακρό πρόσωπο". Ο Bek κατηγορήθηκε για "προσβολή ενός δημόσιου λειτουργού". Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει περαιτέρω την έρευνα.

Όμως έχει ξεκινήσει περαιτέρω έρευνα εναντίον ενός από τους πελάτες του Bek επειδή αποκάλεσε τον Soylu φαλακρό, ανέφερε η Cumhuriyet.

Αποκαλύπτεται ότι τα posts που διαμοιράστηκαν κάτω από το #sensuskel (σκάσε, φαλακρέ τύπε!) υπόκεινται σε έρευνες καθώς ανιχνεύθηκαν από "εικονικές δραστηριότητες περιπολίας" που ακυρώθηκε με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, γράφει η Cumhuriyet.

Νωρίτερα, οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ακολουθήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα για την καταπολέμηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και τα υποκαταστήματά του. Αυτό έγινε στο Διαδίκτυο και ονομάστηκε "εικονική δραστηριότητα περιπολίας".

Η τουρκική αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε το 2017 να διεξάγει έρευνα σε εικονικό περιβάλλον για την επιδίωξη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο με το κυβερνητικό διάταγμα αριθ. 680 που εισήχθη υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

"Το γεγονός ότι ακόμη και η κλήση του υπουργού Εσωτερικών ως "φαλακρού" αποτελεί αντικείμενο έρευνας στο παρόν στάδιο αποτελεί σαφή ένδειξη για το πόσο έχουν περιοριστεί τα όρια της ελευθερίας έκφρασης", δήλωσε ο Bek.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail