Γιατί κράτησαν μυστικό το επεισόδιο στα Ίμια; Για να μη χαλάσει το κλίμα διαλόγου με την Τουρκία

Το χθεσινό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του σκαφών του Λιμενικού είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα επιβάλλει κάθε μέρα τη “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο σε τομείς της οικονομίας που άγνωστο γιατί δεν μας κάνουν εντύπωση. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί ότι η ελληνική αλεία πλήττεται βαρύτατα από την τουρκική πολιτική. Δεν είναι μόνο το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που την ενδιαφέρει…

Από: militaire.gr

Πιο ανησυχητική όμως είναι η επιλογή των Αθηνών να προσπαθήσει να κρατήσει μυστικό το επεισόδιο! Για περίπου 10 ώρες το κατάφερε. To Militaire.gr έγραψε για το θέμα αργά το βράδυ, μόλις το πληροφορήθηκε. Το ερώτημα είναι γιατί η Αθήνα δεν ανακοίνωσε τίποτα για το θέμα. Η απάντηση είναι ότι κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας πείσουν ότι οι συνθήκες για να ξεκινήσουμε διάλογο με την Τουρκία, έστω μέσω των διερευνητικών επαφών, είναι ιδανικές! 

Ότι η Τουρκία έχει ρίξει τους τόνους της έντασης και άρα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και πρέπει να συζητήσουμε. Επεισόδια σαν κι αυτό που έγινε χθες “χαλάνε” το αφήγημα και αυτό δεν το επιθυμεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση.

Προφανώς δεν ισχύει η νηνεμία στα ελληνοτουρκικά. Κάθε άλλο. Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι δραματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ κάνουν τα πραγματα ακόμη πιο δύσκολα. Ας αφήσουμε τα αφηγήματα λοιπόν και ας ασχοληθούμε με την πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail