Κράτος και διορισμένη επιτροπή επιστημόνων θεωρούν υγειονομική απειλή το σύνολο των υγιών πολιτών

donpedro736 / pixabay
Η υγεία πάνω από την ελευθερία. Η σκέψη το τι θα την κάνουμε την ελευθερία αν δεν είμαστε υγιείς έχει μια λογική από την άλλη όμως δε σου στέρησαν την ελευθερία επειδή αρρώστησες ούτε επειδή ήσουν κοντά σε κάποιον που αρρώστησε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ένας τέτοιος προσωρινός περιορισμός της ελευθερίας ήταν πάντα κοινωνικά αποδεκτός. Σου στέρησαν την ελευθερία προληπτικά γιατί μπορεί να κολλήσεις μια ασθένεια που είναι δεδομένο ότι δεν απειλεί το συνολικό πληθυσμό. Θεωρούν το σύνολο των υγιών πολιτών της χώρας υγειονομική απειλή. 

Καταλαβαίνουμε ότι το κράτος και μια διορισμένη επιτροπή κυβερνητικών επιστημόνων θεωρεί πως σύνολο των υγιών πολιτών της χώρας αποτελούν υγειονομική απειλή και πρέπει να στερηθούν βασικές ελευθερίες τους. 

Και "έλα μωρέ αλλά είναι προσωρινό το lockdown" που έγινε την άνοιξη, μας έλεγαν, για να ετοιμαστεί το σύστημα υγείας, τι ετοιμάστηκε; Πόσοι καινούριοι χώροι βρέθηκαν για να περιοριστεί ο συνωστισμός των παιδιών στις τάξεις πριν ανοίξουν τα σχολεία; Ύστερα "εντάξει μωρέ αλλά θα τελειώσει με το εμβόλιο", μιλάμε πάντα για αυτό που δεν έχει αποδειχτεί ότι σταματάει τη μετάδοση; 

Επίσης νομίζουμε ότι πάντα θα υπάρχουν λεφτά για 534 ευρώ. Βασικά οι φούσκες κάποια στιγμή σκάνε και τότε δε θα κινδυνεύεις από μια λοίμωξη του αναπνευστικού που την πλειοψηφία δεν την απειλούσε ποτέ ούτως ή άλλως, αλλά από την πείνα, τη χειρότερη ασθένεια που σκοτώνει αργά και βασανιστικά και από τα αλλά δεινά που φέρνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail