Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών για Γυμνάσια και Λύκεια - Το επικρατέστερο σενάριο

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις κυβέρνησης και ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από: Το Ποντίκι

Τις σχετικές αποφάσεις  της Επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάζει σήμερα από το νωρίς το μεσημέρι, θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα.

Χθες, Πέμπτη, η Συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και μέλος της Επιτροπής, Μίνα Γκάγκα, επιβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα συζητηθεί εκτενώς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μ. Γκάγκα «μας απασχολεί η μετάλλαξη, η οποία φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε χώρες όπως η Αγγλία, η Πορτογαλία, αλλά η Ελλάδα πήρε μέτρα έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτήν τη στιγμή», αλλά πρόσθεσε πως «επειδή αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, με προσεκτικό άνοιγμα σιγά-σιγά της οικονομίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε με ασφάλεια στον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού».

Τα μέχρι στιγμή δεδομενα δείχνουν ότι οι περισσότεροι επιδημιολόγοι προκρίνουν, δεδομένου του ανοίγματος του λιανεμπορίου από την περασμένη Δευτέρα, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, το χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αλλά παρέπεμψε στους ειδικούς για τις σχετικές εισηγήσεις πριν η κυβέρνηση λάβει την απόφασή της.

Προς Μάρτη το άνοιγμα της εστίασης

Στις αρχές Μαρτίου τοποθετείται επίσης το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της εστίασης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως επισήμανε οι επιχειρηματίες του κλάδου «δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τον κλάδο αυτή ήταν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail