Έκοψαν το ρεύμα παραμονή των Χριστουγέννων σε φτωχή οικογένεια

 

Είδες η ΔΕΗ; Τη στιγμή που υποστηρίζει «δεν κόβουμε το ρεύμα σε κανέναν» και παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς της δεσμεύτηκαν και σε σχετικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» ότι δεν πρόκειται να προβούν σε τέτοια ενέργεια, το έκαναν και μάλιστα σε εργαζόμενη που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, όπως και ο σύζυγός της!

Από: dimokratianews.gr

Εκοψαν το ρεύμα παραμονή Χριστουγέννων, μάλιστα, από την κατοικία εργαζόμενης σε δημοτικό σταθμό της Θέρμης και η οικογένειά της πέρασε «μαύρα Χριστούγεννα», με όλη τη σημασία της έκφρασης.

Το χρέος προς τη ΔΕΗ είναι 2.900 ευρώ και της ζητήθηκε προκαταβολή το 30%, δηλαδή 900 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση του συνολικού ποσού οφειλής, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα κι έτσι αποφάσισαν να της κόψουν το ρεύμα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των προϊσταμένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η ΔΕΗ παραδέχεται ότι έκοψε αδίκως το ρεύμα στη συγκεκριμένη εργαζόμενη και επαναφέρει τη σύνδεση, μειώνοντας μάλιστα την προκαταβολή στα 375 ευρώ, ποσό που θα καταβάλουν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να επιτευχθεί ο διακανονισμός. Έτσι, σήμερα θα αποκατασταθεί η ρευματοδότηση του σπιτιού.

Το νοικοκυριό ήταν ενταγμένο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά βρέθηκε εκτός ρυθμίσεων με τις αλλαγές στα κριτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στο σπίτι της εργαζόμενης στον παιδικό σταθμό του Δήμου Θέρμης. Η ΔΕΗ είναι απόλυτα εκτεθειμένη προς τους καταναλωτές, δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί πως δεν θα κόψει το ρεύμα σε κανέναν όσο διαρκεί η κρίση, κάτι που απαιτεί πλέον ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ με ανακοίνωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail