Αγωγή κι ένα εκ. λίρες ζητά ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου γιατί τον είπε..."λεγόμενο πρόεδρο"

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε τη Δευτέρα αγωγή εναντίον του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu για κατηγορίες "προσβολής".

Η αγωγή αφορά τις παρατηρήσεις του Kılıçdaroğlu κατά τη διάρκεια συνάντησης τύπου στην έδρα του κόμματος στις 10 του μηνός, ως μέρος της Ημέρας Εργασίας των δημοσιογράφων.

"Εάν, το 2020, ο λεγόμενος πρόεδρος μιας χώρας στοχεύει άμεσα σε μια εφημερίδα και λέει στους ανθρώπους:" δεν διαβάζω αυτή την εφημερίδα, δεν πρέπει επίσης να την αγοράσετε και να την διαβάσετε", τότε σκεφτείτε την κηδεμονία και την καταπίεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκεί", δήλωσε ο Kılıçdaroğlu.

Μετά τις παρατηρήσεις του ηγέτη CHP, ο δικηγόρος του Ερντογάν Hüseyin Aydın ανακοίνωσε ότι κατέθεσαν αγωγή "με βάση το σκεπτικό ότι η τιμή, η φήμη και η αξιοπρέπεια του προέδρου είχαν παραβιαστεί και τα προσωπικά του δικαιώματα είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές".

Η αγωγή που κατατέθηκε στο πολιτικό Πρωτοδικείο της Άγκυρας απαιτεί από τον Kılıçdaroğlu να καταβάλει 1 εκατομμύριο λίρες (περίπου 130.000 δολάρια) σε μη χρηματικές ζημίες.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι κατέθεσε μια άλλη ποινική καταγγελία σχετικά με την ίδια παρατήρηση στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας, αυτή τη φορά στηριζόμενη στο άρθρο 299 του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας, το οποίο αναφέρει ότι οποιοσδήποτε "προσβάλλει" τον πρόεδρο της δημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail