Προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

-Ξεκινάει περιοδείες στην επαρχία ο Τσίπρας

Θετικό αφήγημα εν όψει εκλογών θέλει να διαμορφώσει ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να διεκδικήσει την ψήφο των ελλήνων πολιτών πάνω σε νέες βάσεις και νέο πρόγραμμα. Παρά τη διαβεβαίωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, στην Κουμουνδούρου δεν… ησυχάζουν.

Από: Το Παρόν

Είναι πεπεισμένοι ότι αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν και του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, ο πρωθυπουργός θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Αφενός για να σταματήσει την πορεία φθοράς στην οποία έχει μπει η κυβέρνηση και αφετέρου για να «κάψει» την απλή αναλογική.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Επιτροπή Προγράμματος πήρε εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες ούτως ώστε πολύ σύντομα το κείμενο με τις θέσεις του κόμματος να συζητηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή στην Κουμουνδούρου καταρτίζουν ένα πρόγραμμα επισκέψεων του Αλ. Τσίπρα στην Περιφέρεια, στη διάρκεια των οποίων θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Στις επαφές του αυτές θα καταγγείλει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας –και όχι μόνο–, παράλληλα όμως θα αναπτύξει και τις θέσεις (προτάσεις) του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχής γενομένης με τη διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, προκειμένου να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο εκατοντάδες επιχειρήσεις της χώρας, που έχουν πληγεί καίρια από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Και ενώ ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, με κινήσεις εξωστρέφειας, να βγάλει το κόμμα στο… φως, οι διάφορες τάσεις, κινήσεις κ.λπ. εντός του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν και τροφοδοτούν την εσωστρέφεια. Με σκοπό όχι να ενισχύσουν τη δυναμική του κόμματος, αλλά να διευρύνουν την επιρροή τους στα κομματικά όργανα και στα κέντρα εξουσίας του.

Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις νομαρχιακές επιτροπές, την περασμένη Κυριακή συνεδρίασε διαδικτυακά η ομάδα των «προεδρικών» (Ν. Παππάς, Χρ. Σπίρτζης, Π. Πολάκης, Ρ. Δούρου, Κ. Ζαχαριάδης κ.ά.). Το περασμένο Σάββατο συνήλθε η τάση υπό την ονομασία «ΡΕΝΕ», στην οποία μετέχουν οι άλλοτε «προεδρικοί» Ρήγας, Κοτσακάς, Σκορίνης κ.ά. Ανάλογα κινείται και η ομάδα των «53» (Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης κ.ά.). που έχει ως στόχο να αναδείξει όσους περισσότερους μπορεί στις εκλογές των νομαρχιακών οργανώσεων.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα παίξει ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος έχει ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, ως πρώην γραμματέας της ΚΕ του κόμματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail