Καίσαρες, καισαρίσκοι, έρποντες, ψεύτες και...φόβος λαού!

Couleur / pixabay
Η κοροϊδία του λαού με τον κορονοϊό καλά κρατεί. Τα "νούμερα" των ασθενούντων από κορονοϊό ή μη, άλλοτε με επιπολαιότητα κι άλλοτε "μαγειρεμένα", συντηρούν τον πανικό μιας κοινωνίας χωρίς κανένα προσανατολισμό. Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της δημοσιογραφικής αθλιότητας, όπως και στην περίοδο των επαίσχυντων μνημονίων, διαμορφώνουν το τοπίο μιας μίζερης και μειοδοτικής πολιτικής λογικής.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Όλα στο βωμό του ευκαιριακού πολιτικού συμφέροντος, που οδηγεί στο εθνικό βύθισμα. Και δεν είναι τυχαίο που όλα παραπέπονται στις καλένδες. Δεν είναι τυχαίο που διάφοροι άσχετοι και στις παρυφές της γελοιότητας λοιμωξιολόγοι και "ειδικοί" της πομφόλυγγας, "φιλοτεχνούν" το σκηνικό του φόβου, ώστε ο ευαπάτητος λαός να γίνει συλλέκτης των τετελεσμένων.

Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ένας "υιός" για να μας "σώσει" από τον ιό, για να φτάσουμε στην επιπέδωση του δημοσίου και ιδιωτικού ήθους, για να περνάει ο πολιτικός αμοραλισμός των κυβερνήσεων της ελαφρότητας και των ανομολόγητων συμφερόντων της πολιτικής.

Λιγόστεψαν και οι φωνές αντίδρασης. Ο φόβος επισκίασε κάθε φωνή αντίδρασης. Οι ανησυχούντες θεωρούνται "γραφικοί" και εθελοτυφλούντες, αφού ο κορονοϊός, όπως χρησιμοποιείται από τους θερσίτες της εγχώριας πολιτικής, μεταλλαγμένος ή μη, ισοπέδωσε κάθε λογική και μετέτρεψε μια κοινωνία σε ένα είδος "ζούγκλας", σ' ένα βοθροειδές περιβάλλον, όπου υποστηρικτές των πρακτικών της κυβέρνησης και οι λίγοι έστω αρνητές, σκιαμαχούν και η σοβαρότητα απογυμνώνεται...

Με τους πολιτικούς της αφυδατωμένης συνείδησης και της ευκαιριακής λογικής να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες της πολιτικής τους παχυδερμίας.

Και είναι όλοι αυτοί, οι ίδιοι ακριβώς, που τώρα "φροντίζουν" για την...υγεία μας, διαχέοντας το φόβο, που οδήγησαν τους Έλληνες μπροστά σε μια τεράστια και χαοτική τρύπα και με τον κορονοϊό τώρα, απομένει το "σπρώξιμο" για να καταποντιστούν. 

Είναι όλοι αυτοί που έσυραν το λαό στην αιχμαλωσία της ασκεψίας, και τώρα στην αιχμαλωσία της ίδιας της ζωής του και στην προιούσα εκμηδένιση της αξιοπρέπειάς του, αφού, έστω κι αν η επικινδυνότητα του ιού είναι τόσο δεδομένη, που δεν είναι, οι Έλληνες θα "πεθαίνουν" από την ανέχεια ή θα συνωστίζονται στα φαρμακεία για ψυχοφάρμακα...

Οι εγχώριοι Καίσαρες και οι Καισαρίσκοι κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό και τον εκφοβίζουν αδιάντροπα. Οι Καίσαρες παίζουν κατά τη δύναμή τους. Οι Καισαρίσκοι κατά την αλαζονεία της καισαρικής δύναμης. Στις δημοκρατίες ο καισαρισμός είναι φαινόμενο υπανάπτυξης. Η πολιτική της ηγεμονίας δεν προσμετρά τα θύματα, αλλά τη φάση του πολιτικού παιχνιδιού. Στη καισαρική δημοκρατία δεν χωρούν οι έντιμοι. Μόνο όσοι αποβάλλουν ραχοκοκαλιά και συνείδηση. 

Οι Καίσαρες και οι Καισαρίσκοι, οι ψεύτες, οι άρπαγες και οι έρποντες, οι διάφοροι "ουρανιστές" της εξουσίας, εκλαμβάνουν τη σιωπή και το φόβο του λαού ως κατάσταση παραδοχής τετελεσμένων και "αδελφοποίηση" με την παθητικότητα.

Κι αυτή η διαπίστωση ας γίνει κίνητρο συλλογής. Αν έλεγα συμφωνίας, η αξίωση θα ήταν μεγάλη!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail