Κραυγή αγωνίας στο ΥΠΟΙΚ: Ξυπνήστε, καταστρέψαμε τους Έλληνες!

Τινάζεται στον αέρα ο προϋπολογισμός! Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους φόρους οι Έλληνες!
Απλήρωτοι φόροι 847.000.000 τον Νοέμβριο!

Από: newsbreak.gr

Συναγερμός σήμανε στο οικονομικό επιτελείο και κραυγή αγωνίας προς το Μέγαρο Μαξίμου μετά την είδηση ότι τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους ύψους 847.000.000 ευρώ, όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019 το νέο ληξιπρόθεσμο είχε διαμορφωθεί στα 699.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την αναστολή πληρωμής μιας σειράς από φόρων, καθώς τον μήνα Νοέμβριο η χώρα εισήλθε στο δεύτερο lockdown. Τα επίσημα στοιχεία όμως που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έκαναν πολλά στελέχη του οικονομικού επιτελείου να στραφούν ακόμα και κατά του μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνοντας πως η κοινωνία και η οικονομία έχει καταστραφεί, ο έλληνας πλέον δεν έχει ούτε 50 € στην τσέπη. Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να εισπράξουμε φόρους;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αυξάνονται συνεχώς τα «φέσια» στην Εφορία και ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου έχουν φτάσει στα 5,78 δισ. Ευρώ. Η πορεία των φορολογικών εισπράξεων δείχνει πως οι τελευταίοι μήνες του 2020 δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις εποχές των Μνημονίων.

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία, καθώς από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 411.000 άτομα, φτάνοντας τα 4.280.000, από 3.800.000 άτομα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από την ανάλυση των στοιχείων της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος αγγίζει πλέον τα 107,5 δισ. τον Νοέμβριο, από 106,7 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2020, ενώ τα ανεπίδεκτα πόσα είσπραξης αγγίζουν τα 23,9 δισ. ευρώ.

Ο ρυθμός αύξησης των απλήρωτων φόρων ενισχύει την απαίτηση της αγοράς για μια γενναία ρύθμιση με 120 δόσεις, ένα μέτρο που αρνείται να υιοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail