Τουρκία: "Έχουμε ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο!"

Freepen.gr - Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμή Ακσόι ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια:

Η επέκταση των χωρικών υδάτων του Ιονίου Πελάγους από την Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια φτάνει μέχρι τα νότια της Πελεποννησιακής Χερσονήσου και δεν επηρεάζει καθόλου το Αιγαίο Πέλαγος.

Η Τουρκία έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Η θέση της Τουρκίας ότι τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και την πρόσβαση στην ανοικτή θάλασσα τόσο της Τουρκίας όσο και των τρίτων χωρών, είναι γνωστή από όλα τα μέρη.

Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη.

Δεν επαναλαμβάνει ρητά το "αιτία πολέμου" αλλά δεν παύει να αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως συνιδιοκτήτρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail