Τούρκοι πολιτικοί τρέμουν τις εξελίξεις στη Συρία: Ζητούν από τον Ερντογάν να μιλήσει με Ασαντ

Freepen.gr - Ο Γιασάρ Γιακίς, ένας από τους ιδρυτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μίλησε για τη συριακή κρίση, δίνοντας συμβουλές στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Γιακίς είπε," ο κόσμος έχει αφήσει την Τουρκία μόνη της στη Συρία", απευθύνοντας τα λόγια του στις τουρκικές αρχές για να διεξάγουν απευθείας συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τα σχόλια του Γιακίς για τη Συρία ήρθαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εφημερίδα για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της συριακής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν Τοπράκ, μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου για το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), τόνισε την ανάγκη για άμεσο και ολοκληρωμένο διάλογο στα υψηλότερα επίπεδα με τη Συρία προκειμένου να προστατευθεί η Τουρκία.

Ο Τοπράκ τόνισε σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Birgun ότι το Συριακό κράτος έχει το πλήρες δικαίωμα να επεκτείνει την εξουσία του στο Idlib, ειδικά αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε αυτή την επαρχία εδρεύει η οργάνωση Al-Nusra Front.

Προηγουμένως, η σύμβουλος του Προέδρου της Συρίας, Μπουθάινα Σααμπάν, θεώρησε ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Μπασάρ αλ-Άσαντ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό το πρίσμα της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Η Αλ-Μαγιαντίν ανέφερε ότι η Σααμπάν δήλωσε: "δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής μεταξύ των προέδρων Άσαντ και Ερντογάν, καθώς η Τουρκία καταλαμβάνει συριακές περιοχές", τονίζοντας ότι η Συρία "θα απελευθερώσει την Ιντλίμπ, θα νικήσει την τρομοκρατία σε όλη τη Συρία και θα εδραιώσει την κυριαρχία σε όλες τις περιοχές.”

Ο υποστράτηγος Αλί Μαμλούκ, επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας, είχε επιβεβαιώσει, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ Ρωσίας, Συρίας και Τουρκίας, την αποφασιστικότητα της χώρας του να ξαναπάρει το Ιντλίμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail