Κάνει… μαγκιές και ο Μπερίσα για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων

 

Ξέχασε τι είχε υπογράψει το 2009 με τον Καραμανλή...

Πεδίο δόξης λαμπρό για αντιπολίτευση βρήκε και ο Μπερίσα, που δηλώνει έξαλλος με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από: newsbreak.gr

Σχεδόν αφρίζοντας δήλωσε: «Η Ελλάδα κερδίζει 13.000, ενώ η Αλβανία χάνει 3.000 μίλια χωρικών υδάτων, την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη και τρισεκατομμύρια ευρώ υποθαλάσσιου φυσικού αερίου και πετρελαίου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας και με την επέκταση από 6 σε 12 μίλια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, μετακινούνται στην θαλάσσια κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η επίθεση Μπερίσα φυσικά είναι άνευ ουσίας. Διότι είναι ο ίδιος που είχε υπογράψει το 2009 με τον Καραμανλή την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας, με τον νυν αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Λουζλίμ Μπάσα να είναι τότε ΥΠΕΞ της Αλβανίας, με δίπλα την ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την Συμφωνία εκείνη ξεσηκώθηκε τότε ο νυν Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προσφεύγοντας στο αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου και η Συμφωνία ακυρώθηκε. Παράδειγμα για όσους λένε πως τάχα υπογεγραμμένες Συμφωνίες (όπως αυτή των Πρεσπών) δεν ακυρώνονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail