Κυνική παραδοχή της Κεραμέως κι η αντιπολίτευση καθεύδει: Περιορίσαμε το Εμπόριο, για να ανοίξουμε τα Γυμνάσια

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά γενική ομολογία δε θα περάσει στην ιστορία για το έργο της στον τομέα που της έχει ανατεθεί. Απεναντίας οι περισσότεροι αντικειμενικοί παρατηρητές μετά το φιάσκο με τις μάσκες, τα παγουρίνο και ιδίως τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα που δε μειώθηκε, ανέμεναν την απομάκρυνσή της. Επίσης ακόμη αναμένουμε τα vouchers για την αγορά εξοπλισμού. Πέρασαν ήδη 45 ημέρες από τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο σήμερα προχώρησε σε μια παραδοχή που μάλλον δεν την άκουσαν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε οι έμποροι που επέστρεψαν στο ψοφοδεές click away ούτε οι της εστίασης οι οποίοι δε γνωρίζουν πότε θα ξαναδουλέψουν.

Πρόκειται για το αυτογκόλ της δεκαετίας που δεν έχει αναδείξει κανείς. Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΟΡΕΝ η κ. Κεραμέως είπε ότι «Πράγματι, προκειμένου να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Αυτό είναι γεγονός. Δηλαδή φύγαμε από τη γενική λειτουργία του εμπορίου και πήγαμε σε μια πιο περιορισμένη, σημαντικά πιο περιορισμένη λειτουργία του εμπορίου, προκειμένου να συνδυάσουμε και τις δύο δραστηριότητες».

Ακούστε μετά το 10ο λεπτό:

 

Η ζωή δεν είναι ρετάλι. Να κόψω λίγο ύφασμα από εδώ και να καλύψω μια τρύπα εκεί.

Θέλουμε ανοικτή κοινωνία και οικονομία με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με δημόσια νοσοκομεία που δε θα τα φοβόμαστε περισσότερο από το πρόβλημα της υγείας μας ώστε να προτιμήσουμε να μείνουμε σπίτι κι όσο ζήσουμε. Θέλουμε υποδομές και όχι ρατσιστικά πιστοποιητικά διχασμού και διάκρισης των πολιτών. Είχαμε μήνες για να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά στους 400 διασωλημένους, μπήκαμε πάλι στη φυλακή όταν η Σερβία σήκωσε από το μηδέν δύο υπερσύγχρονα νοσοκομεία μόνο για τον covid 19.

Θέλουμε ανοικτή οικονομία διότι αν δε γεμίσει το πιάτο το μεσημέρι στο τραπέζι, μετά ακολουθούν άλλα δράματα.

Το τι θα γίνει από τη Δευτέρα στα σχολεία μπαίνοντας στο μήνα του ψοφόκρυου [που ευννοεί τον ιό] με τα άνοιξε-κλείσε τα παράθυρα, ένας Θεός το ξέρει. Δε θα έρθει το τέλος του κόσμου αν μια χρονιά δε γράψουν οι μαθητές διαγωνίσματα. Αν κάποιος θέλει να διδάξει και να μείνουν πέντε πράγματα στα παιδιά, θα βρει τον τρόπο.

«Το ημερήσιο κόστος ενός καθολικού lockdown υπολογίζεται στα 150-180 εκατ. ευρώ. Οι μηνιαίες απώλειες στον κύκλο εργασιών από το δεύτερο lockdown εκτιμώνται στα 2,5-2,7 δισ. ευρώ και οι “παγωμένες οφειλές” από τα συνολικά 156 δισ. ευρώ του χρέους των επιχειρήσεων έχουν ξεπεράσει τα 26 δισ. ευρώ» δήλωσε οο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης στις 12/12/2020 [reporter.gr] ενώ στις 14/1/2021 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τόνισε ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ ή και περισσότερο [euro2day.gr].
 
Ψιλά γράμματα αυτά για τους χορτάτους της κυβέρνησης. Οι υπόλοιποι όμως γνωρίζουμε πως αν το παιδί είναι νηστικό ή δεν έχει παπούτσια να φορέσει, πάει σχολείο με βαριά καρδιά. Ενίοτε και καθόλου διότι διαθέτει φιλότιμο, κάτι που σε άλλους σπανίζει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail