Πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε μέτρο οι...ειδικοί, πρώτα να κάνουν αυτό!

Victoria_Borodinova / pixabay
Εκεί που όλα άνοιγαν, ξαφνικά σήμανε πάλι συναγερμός. Τα μαγαζιά ίσα που άνοιξαν, πάνε πάλι για κλείσιμο και τα σχολεία κλείνουν πριν ανοίξουν, για τα οποία βιάστηκε η κυβέρνηση και τώρα εκτίθεται. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα και όσο δεν το αντιλαμβανόμαστε, δε θα βελτιώνεται η κατάσταση.

Του Στρατή Μαζίδη

Η χώρα δε διαθέτει πλέον κυβέρνηση αλλά εξουσιαστές προκύψαντες από το πουθενά, είτε μιλάμε για την στρατιά των μη εκλεγέντων από το λαό κυβερνητικών στελεχών σε καίριες θέσεις, είτε για τους ειδικούς της μίας άποψης.

Όλοι αυτοί περιορίζουν, σφίγγουν, κλείνουν, ασκούν εξουσία, έλκονται από τις σειρήνες της αλλά ταυτόχρονα παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι καθηγητάδες είτε οι εν Ελλάδι είτε από άλλες χώρες ορμώμενοι [όπου εκεί κανείς δε φαίνεται να ασχολείται μαζί τους], στο τέλος του μήνα θα πάρουν το μισθό τους, ο οποίος δεν είναι 500 ευρώ.

Οι καθηγητές με τη μόνιμη θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν πρόκειται να πεινάσουν. Τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα όσο εμείς. Δεν είναι αυτοί σε αναστολή από τον περυσινό Μάρτιο, ούτε διαθέτουν καταστήματα που ανοιγοκλείνουν, ούτε είναι ιδιοκτήτες που δεν πληρώνονται, ούτε μαθητές που αποβλακώνονται μπροστά σε μια οθόνη, ούτε ασθενείς με άλλα σοβαρότερα θέματα υγείας που δεν τολμούν να πάνε τώρα στο μπάχαλο των νοσοκομείων.

Όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι, που κακώς αφήνονται να τρομοκρατούν και να ρίχνουν σε κατάθλιψη κάθε μέρα το λαό, δε θυμάμαι να μίλησαν με το ίδιο πάθος για τη δημόσια υγεία που δεν έχουμε.

Δεν τους νοιάζει αν θα πεθάνουμε από μαράζι, καρδιά που θα σκάσει απότομα, καρκίνο στο έντερο που μας διέφυγε, αρκεί να μην είναι από κορωνοϊό.

Δεν ξέρω τι άλλα μέτρα θα επινοήσουν / αποφασίσουν. Η ώρα των εκλογών πλησιάζει κι εκεί ο καθένας ας σκεφτεί πολύ σοβαρά ποιους εμπιστεύεται διότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση το πρόβλημα αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει όλα όσα γίνονται.

Πάντως πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε μέτρο, το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι παραπάνω είναι να παραιτηθούν από τον παχυλό μισθό τους. Να έρθουν στην ίδια θέση με το σερβιτόρο στην εστίαση, τον υπάλληλο σε αναστολή, τον έμπορο του click away [εδώ γελάνε], τον ιδιοκτήτη που δεν εισπράττει και όλους όσους υποφέρουν εξαιτίας τους.

Ζήστε πρώτα εσείς τις συνέπειες των μέτρων σας καθώς και της πρότερης ανεμελιάς σας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail