Η Ισπανία θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς με την Τουρκία!

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεζ δήλωσε ότι εργάζεται για την ενίσχυση των διμερών δεσμών με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα στρατηγικό εταίρο, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Daily Sabah.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που αντιτάχθηκαν σε πρόταση τον Δεκέμβριο από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία να επιβληθούν κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου εμπάργκο όπλων. Η Ισπανία, μαζί με τη Γερμανία και την Ιταλία, τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, μιλώντας σε επίσκεψη στην Ισπανία στις αρχές Ιανουαρίου, ευχαρίστησε τον Ισπανό ομόλογό του για τη στήριξη της Μαδρίτης. Ο Σάντσεζ επανέλαβε την προθυμία της Ισπανίας να συμμετάσχει σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Τουρκία σε συνέδριο στη Μαδρίτη τη Δευτέρα.

"Η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμμαχος του ΝΑΤΟ", ανέφερε.

Ο Σάντσεζ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει διακυβερνητική συνάντηση με την Τουρκία αυτό το έτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail