Ιμια: η πρώτη φορά που συνδέθηκε επίσημα εθνικό ζήτημα με τη μελλοντική οικονομική ευμάρεια

"Τα Ίμια υπήρξαν μια κλασική περίπτωση ήττας στο στρατηγικό επίπεδο... Ήταν η πρώτη φορά που συνδέθηκε επίσημα εθνικό ζήτημα με την μελλοντική οικονομική ευμάρεια του κράτους και κατ επέκταση της κοινωνίας" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, στρατηγικός αναλυτής κι εταίρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης.

Το αντίτιμο της "ισχυρής" Ελλάδας της τεχνητής ευμάρειας και της φούσκας του Χρηματιστηρίου ήταν η λογική των παραχωρήσεων στις τουρκικές απαιτήσεις, υπογραμμίζει ο κ. Λαμπρόπουλος προσθέτοντας πως το περίφημο "η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο" και για την κάλυψη όλων αυτών η εφεύρεση του "ελληνικού εθνικισμού και υπερπατριωτισμού".

Έκτοτε ακούμε φράσεις από τους ίδιους φιλήκοους του όνειδους και της εθελοδουλείας όπως "να μην είμαστε μοναχοφάηδες", "η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή", "το Αιγαίο δεν πρέπει να γίνει ελληνική λίμνη" σημειώνει ο αναλυτής υπενθυμίζοντας πως παρουσιαζόταν από τους ίδιους ο Ερντογάν, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της Τουρκίας, ως ο μεταρρυθμιστής δημοκράτης υπέρμαχος του μετριοπαθούς Ισλάμ.

"Το όνειδος των Ιμίων το ξέπλυναν με τον άδικο χαμό τους τα τρία παλικάρια του μοιραίου ελικοπτέρου ο Βλαχάκος ο Γιαλοψός και ο Καραθανάσης. Αυτοί έκαναν το καθήκον τους, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι...Αυτοί υπενθυμίζουν το διαχρονικό χρέος του Έλληνα και της Ελληνίδας. Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω...Αιωνία τους η μνήμη..." καταλήγει ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail