Τουρκία και Αλβανία αναβαθμίζουν τους διμερείς δεσμούς σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Freepen.gr - Τουρκία και Αλβανία υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία για αναβάθμιση των διμερών δεσμών σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα μετά από συναντήσεις στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

"Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις σε υποδομές και τουρισμό στην Αλβανία. Θέλουμε να ανυψώσουμε την οικονομική μας συνεργασία σε μια νέα διάσταση", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Αλβανία σε τρεις μήνες.

Πρόσθεσε ότι τα δύο αδελφικά έθνη δεν θα επιτρέψουν στην "τρομοκρατική ομάδα της FETÖ" να δηλητηριάσει τις σχέσεις τους.


Ευχαριστώντας την Τουρκία για τη βοήθεια στα θύματα του σεισμού του 2019 στην Αλβανία, ο Ράμα είπε ότι κι οι Αλβανοί επιθυμούν να ενισχύσουν τους δεσμούς.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι διέκρινε "ισχυρή βούληση" να ανοίξει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail