Τα τρία σημεία του ανασχηματισμού που δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές

Ο ανασχηματισμός έχει το αντίθετο αφήγημα με την πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί; 

1. Η κυβέρνηση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, είναι μακράν η μεγαλύτερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Αφού έχουμε, "επιτελικό κράτος", τι την χρειαζόμαστε την επιτελική κυβέρνηση, θα σκέφτηκε ο Πρωθυπουργός. 

2. Ο γάμος κοινοβουλευτικών με τεχνοκράτες στην πρώτη κυβέρνηση, πήρε διαζύγιο με ευθύνη των τεχνοκρατών, σύμφωνα με την άποψη του Πρωθυπουργού. 

3. Αν προσέξουμε, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί εκπροσωπούν κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες. 

Οι τρεις αυτές επιλογές του ανασχηματισμού είναι επαρκείς για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο ότι, ο Μητσοτάκης θα πάει την χώρα σε εκλογές, μόλις το επιτρέψει ο κορωνοϊός. 

Τις εκλογές τις είχε προγραμματίσει για το περσινό Φθινόπωρο, αλλά τις ακύρωσε η έξαρση της πανδημίας. 

Στόχος του να κάψει την απλή αναλογική, και να κερδίσει στις επαναληπτικές αυτοδυναμία, με τον πλειοψηφικό νόμο που ψήφισε πέρσι. 

Ξέρει καλά ο,τι μόλις ελεγχθεί η πανδημία με τους εμβολιασμούς θα μειωθεί ο φόβος του κόσμου και ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Ο συνδυασμός αυτός θα είναι καταστροφικός πολιτικά για την κυβέρνηση και πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις. 

Η χώρα και οι πολίτες στην λοταρία του κομματικού και προσωπικού ανταγωνισμού.

Μόνο η αφύπνιση της κοινωνίας θα αλλάξει την πορεία του τόπου.

Γιάννης Μαγκριώτης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail