Νταβούτογλου: Ο στρατός θα «τελειώσει» σύντομα τον Ερντογάν

 

Αίσθηση προκάλεσε με δηλώσεις του ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην στενός συνεργάτης και σύμμαχος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μίλησε για ενδεχόμενη «εκκαθάριση» του Ερντογάν από στρατιωτικά στοιχεία, προκαλώντας αντιδράσεις στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από: tribune.gr

Ο Νταβούτογλου άφησε αιχμές τόσο κατά του Ερντογάν όσο και του ακροδεξιού νεοναζιστή Μπαχτσελί, λέγοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται «υπό στρατιωτική κηδεμονία» και σύντομα θα «εκκαθαριστεί» από τη φατρία που τον ελέγχει.

Ειδικότερα, ο ηγέτης του «κόμματος του Μέλλοντος» (Future Party), έτσι ονομάζεται το κόμμα που ίδρυσε ο Νταβούτογλου, δεν μάσησε τα λόγια του και εξέφρασε την άποψη ότι, «ο Ερντογάν εξαρτάται από τα υπολείμματα του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος του 1997 που έκανε ο στρατός εναντίον της ισλαμιστικής ατζέντας του Ερμπακάν», στο κόμμα του οποίου γαλουχήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στη συνέχεια σύμφωνα με την Ahval, ο Νταβούτογλου τόνισε:

«Προειδοποιώ. Ο Ερντογάν σύντομα θα εκκαθαριστεί, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να κερδίσει τις επόμενες εκλογές συμμαχώντας με τον Μπαχσελί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ από το 2014 έως το 2016 έως ότου ήρθε σε ρήξη με τον Ερντογάν και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Στη συνέχεια παραιτήθηκε από το κόμμα τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους προχώρησε στην ίδρυση του νέου του κόμματος, που ονομάζεται «κόμμα του Μέλλοντος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail