“Η σιωπή των -ελληνικών- αμνών με τις διερευνητικές να ξεκινούν”!

Ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μέσα σε συνεχιζόμενο κλίμα απειλών και προσβολών από πλευράς Τουρκίας. Ακόμη και χθές μπροστά στον Γερμανό ΥΠΕΞ ο οποίος δεν έβγαλε τσιμουδιά, ο Τσαβούσογλου απείλησε τη χώρα μας λέγοντας  με απύθμενο θράσος  «Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις στρατιωτικές ασκήσεις οπουδήποτε στο Αιγαίο, θα κάνουμε αυτό που πρέπει»! Και απάντηση από πλευράς μας στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις δεν υπήρξε, αλλά ούτε και κάποια έστω διαμαρτυρία προς τον Γερμανό ΥΠΕΞ η στάση του οποίου ήταν ανεπίτρεπτη και προσβλητική για τη χώρα μας. 

Από: militaire.gr - Αντιπτέραρχος (Ι) εα. Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
Στρατιωτικός Αναλυτής

Αν ο κ. Μάας θέλει να κλείνει τα μάτια στις προκλήσεις της Τουρκίας ή έχει κοντή μνήμη, εμείς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις φρικαλεότητες και τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία καθώς και τον κίνδυνο που διατρέχει η ίδια  Ευρώπη από την Τουρκία του Ερντογάν. Δεν γίνεται να μένουμε συνεχώς σιωπηλοί. Άλλωστε η διαχρονική σιωπή μας στις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, μιας χώρας μέλος της ΕΕ και τις συνεχιζόμενες απειλές , έπεισαν την διεθνή συνείδηση ότι η Τουρκία ίσως έχει κάποιο δίκιο και επομένως η μόνη λύση είναι ο διάλογος και  η διαπραγμάτευση. Άρα η πίεση θα είναι σε μάς και όχι προς την Τουρκία.

Δυστυχώς τα δεδομένα μετά τη συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ και του Τσαβούσογλου είναι αρνητικά για τη χώρα μας. Και είναι φανερό ότι υπάρχει προ συνεννόηση μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας. Να πραγματοποιηθούν, δηλαδή, οι διερευνητικές για να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Αυτό ήθελε η κ. Μέρκελ και το επιτυγχάνει,  διότι εν μέσω διερευνητικών κανείς δεν  θα ζητήσει κυρώσεις για να μην χαλάσει το δήθεν καλό κλίμα. Άλλωστε εμείς δεν τις ζητήσαμε σε καμιά Σύνοδο Κορυφής επειδή το ήθελε η Γερμανία για δικούς της εμφανείς λόγους και πολύ περισσότερο τώρα.

 Η επιλογή μας να σπεύσουμε υπακούοντας στους φίλους και συμμάχους σε συνομιλίες με την Τουρκία, εξελίσσεται σε μια επιλογή με τεράστιο ρίσκο, αφού δεν επιμείναμε σε συγκεκριμένη ατζέντα και χρονοδιάγραμμα. Ήταν λάθος να πάμε σε διερευνητικές τώρα, καθότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή! 

Η Κυβέρνηση άλλωστε έχει πει επίσημα ότι οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία  θα ξεκινήσουν , όταν η Τουρκία αποδείξει  ότι συμπεριφέρεται ως κανονικό κράτος σεβόμενο τους όρους της καλής γειτονίας και αυτό να κρατήσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Αντ’ αυτού βλέπουμε μια Τουρκία να μας απειλεί και να μας προσβάλει καθημερινά. Επομένως δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τη στάση της Τουρκίας  και εμείς δεν είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που λέμε. 

Γιατί  θέλουμε να δώσουμε  συγχωροχάρτι στον Ερντογάν, μόνο και μόνο επειδή όπως είπε θα κρατήσει δεμένο ως τις 15 Ιουνίου στην Αττάλεια το ερευνητικό  Oruc Reis?, ενώ το Τουρκολυβικό σύμφωνο ισχύει, το  casus belli  ισχύει , συνεχίζει την  κατοχή  στη Αμμόχωστο κατά παράβαση δύο ψηφισμάτων του ΟΗΕ, προέβει σε εμβολισμό του Λιμενικού σκάφους μας  ( άκρως επιθετική ενέργεια) και  οι παράνομες NAYTEX  όπως και λεκτικές απειλές συνεχίζονται.

 Οι αποσύρσεις των ερευνητικών σκαφών, “Oruc Reis” και “Barbaros”, όχι μόνο είναι προσωρινές και προσχηματικές  αλλά συνιστούν και δόλωμα για αφελείς.

Γιατί δεν λέμε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία δεν δεχτεί να συζητηθεί το ένα και μοναδικό θέμα δηλ. Οριοθέτηση ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως πολύ σωστά το  διευκρίνισε  ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εμείς θα θέσουμε ΒΕΤΟ όχι μόνον στην αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας αλλά  και σε οτιδήποτε αφορά την Τουρκία?

Η νοοτροπία των πολιτικών ηγεσιών στην Ελλάδα έχει πείσει  τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς ότι η χώρα μας είναι περίπου δεδομένη, ως πιστός σύμμαχος. Με αποτέλεσμα να προτιμούν να πιέσουν εμάς, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τις επιδιώξεις του Ερντογάν και ‘θα ανταποκρίνεται στο γεωστρατηγικό μέγεθος της Τουρκίας προκειμένου να τη κρατήσουν όπως λένε στη Δύση.  Και εμείς δυστυχώς ενδίδουμε!!!!

Μην έχουμε αυταπάτες, κυρώσεις στην Τουρκία  δεν θα επιβληθούν (στόχος της Τουρκίας), και μετά  τις διερευνητικές οι οποίες θα έχουν την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες, η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια προκλητική τακτική .

Οι διερευνητικές επαφές λοιπόν δεν είναι διέξοδος. Μπορεί να αποδειχτούν απλά η γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση. Γι΄ αυτό ας σοβαρευτούμε όλοι μας και πρώτα απ΄ όλα εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις. Χωρίς να ΄ναι τρομαγμένοι ελπίζουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail