Τι είπε ο Γεωργιάδης για εστίαση και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Santa3 / pixabay
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:


Για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και την τήρηση των μέτρων:

«Από σήμερα η αγορά είναι αντιμέτωπη με τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα στον κάθε καταναλωτή που μπαίνει στο κατάστημα και ψωνίζει. Εάν τα μέτρα τηρούνται, όλα θα πάνε καλά. Αν τα μέτρα δεν τηρούνται, δεν θα έχουμε καμία άλλη λύση από το να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους και να γίνεται ευγενική σύσταση στους συμπολίτες μας αν στους δρόμους αυτούς παρατηρείται συνωστισμός. Απευθύνω δημόσια έκκληση: αν βλέπετε έναν δρόμο με κόσμο, να μην πηγαίνετε εκεί, να πηγαίνετε κάπου αλλού. Πρέπει μόνοι σας να προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Εμπιστεύομαι τους συμπολίτες μου και πιστεύω ότι θα φερθούν ώριμα και λογικά».

 

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης:

«Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η εστίαση θεωρείται κατεξοχήν χώρος υπερμετάδοσης του ιού. Όταν θα ανοίξουμε την εστίαση, θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει άλλωστε και η επιδότηση για θερμαντικά σώματα».

 

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό:

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς μετακίνηση των πολιτών. Στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής θα τεθεί σίγουρα το θέμα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail