«Βλάχικο αλφάβητο» διανέμεται σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας

Με την υποστήριξη των «απανταχού Ρουμάνων» το ίδρυμα «Harriet Martineau» που έχει έδρα τα Τίρανα, δημοσίευσε το «αλφάβητο της αρμάνικης διαλέκτου»/ «ABC-darul dialectului aromân», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «Arumun». 

Από: echedoros-a.gr

Κατόπιν της δημοσίευσης του αλφάβητου αυτού, διανεμήθηκε σε βιβλιοθήκες και σε ορισμένες πόλεις της χώρας όπως είναι το Φίερ, το Μπετάτι, η Καβάγια, το Ελμπασάν, η Πρεμετή, η Κορυτσά, η Λούσνια, το Πόγκραδετς, ο Αυλώνας.

Όπως σημειώνεται το αλφάβητο της αρμάνικης διαλέκτου βρίσκεται ήδη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αλβανίας.

Το αλφάβητο διανεμήθηκε επίσης στις κοινότητες των Αρμάνων ως δώρο στο σύλλογο «NICA» στο Πόγκραδετς, στον πολιτιστικό σύλλογο Αρμάνων στο παράρτημα «Divjakë» της Αλβανίας, στο Ρουμανικό Κέντρο Πληροφοριών από την Κορυτσά, το ρουμανικό προξενείο στην Κορυτσά, στα παιδιά του χωριού Mekat 2 στον Αυλώνα, και στους Αρμάνους της Πρεμετής.

Διατίθεται πλέον αυτό το εγχειρίδιο σε πολλούς γνώστες και λάτρεις της αρμάνικης διαλέκτου και στα Τίρανα.

Η δημοσίευση του αρμάνικου αλφάβητου παρουσιάστηκε στο κοινό μέσω διαφήμισης στην τοπική τηλεόραση «Kombi» στο Φίερ επί 30 ημέρες από 12 φορές μεταξύ των ωρών7.15 και 22.15. Η διαφήμιση θα συνεχίσει να μεταδίδεται στον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Τίρανα» κάθε μέρα στις 28 Ιανουαρίου για 60 συνεχόμενες ημέρες.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.