Υπουργός Τουρισμού: «Ο εμβολιασμός δε θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος»

HeungSoon / pixabay
«Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ

Σε καίριες παρατηρήσεις και διευκρινίσεις προέβη ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ειδικά για τα προτεινόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε σχέση με τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι «ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος. Σε καμία περίπτωση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να διευκρινίσω τι είναι αυτό που η χώρα μας προτείνει με την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κατ' αρχάς, η επιστολή φαίνεται να έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή, να 'ταράξει τα νερά' ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ευρώπη να συντονιστεί. Ο συντονισμός είναι απαραίτητος και η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω. Πέρσι είχαμε περιορισμούς κατά τη μετακίνηση των τουριστών. Αυτή τη μετακίνηση πρέπει να την έχουμε και φέτος. Φέτος, ωστόσο, έχουμε δύο μεγάλα εργαλεία στα χέρια μας. Το πρώτο είναι τα γρήγορα τεστ, τα οποία είναι και πιο ασφαλή και πιο φθηνά και θα μας επιτρέψουν να προκαλέσουμε λιγότερη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Το δεύτερο εργαλείο είναι ο εμβολιασμός. Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα».

Κι αν ήθελε να ταράξει τα νερά γιατί δεν έστειλε μια επιστολή στην οποία να προάγει και να υπερασπίζεται την ανάγκη ενός ικανού δημοσίου συστήματος υγείας; Για ποιο λόγο να προπαγανδίσει ένα μέτρο ανελευθερίας που παραπέμπει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις; Ωστόσο γίνεται ευδιάκριτο ότι διαφορετικά ξεκινά την τοποθέτησή του ο υπουργός και αλλιώς καταλήγει ως προς τις μετακινήσεις.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail