Εδώ που φτάσαμε με τα σχολεία, μακάρι να βοηθήσουν τα ανοικτά παράθυρα

Οι πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ίσως δεν έπρεπε να κλείσουν ποτέ, όμως η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, χωρίς να έχει διδαχθεί από τα λάθη του Φθινοπώρου.

Ενώ υπάρχουν τρία στοιχεία πιο αρνητικά από το Φθινόπωρο, η κυβέρνηση ανοίγει τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, χωρίς καμία δραστική αλλαγή από το Φθινόπωρο. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Τα τρία πιο αρνητικά στοιχεία είναι:

1. Οι πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες, που επιμηκύνουν την ζωή του ιού.
2. Το υψηλότερο ιικό φορτίο στην κοινότητα.
3. Η υψηλή πληρότητα στις εντατικές. 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να πραγματοποιεί rapid test στους εκπαιδευτικούς, πριν ανοίξουν τα σχολεία και κάθε 10 ημέρες, όπως ορίζει η οδηγία του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων, για τις δομές πρώτης γραμμής, όπως είναι οι υγειονομικές και οι εκπαιδευτικές μονάδες. 

Το κόστος δεν είναι μεγάλο, ο χρόνος πολύ λίγος και τα αποτελέσματα άμεσα.
Γιατί πάει στα τυφλά, ενώ ξέρει ο,τι το ρισκο είναι μεγάλο; 

Γιατί το υπουργείο Υγείας, με τον ΕΟΔΥ, οργάνωσε rapid test, σε ένα περιορισμένο αριθμό Δήμων, μάλιστα όπως έλεγαν στα ΜΜΕ οι δήμαρχοι, αυτό έγινε κατόπιν δικών τους ενεργειών;
Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, με πρώτο το δήμαρχο Αθηναίων, δεν ενδιαφέρθηκε ή συνέβη κάτι άλλο;

Το πρωί βλέποντας στα ΜΜΕ να γίνονται εμβολιασμοί σε κάποιους δήμους, και τους δημάρχους να εμφανίζονται από κανάλι σε κανάλι, τηλεφώνησα σε μερικούς δημάρχους της Θεσσαλονίκης και ρώτησα, γιατί δεν γίνονται εμβολιασμοί στους δικούς τους δήμους, και μου απάντησαν ο,τι το ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ, αλλά δεν πήραν απάντηση. 

Ρώτησα και κάποιους εκπαιδευτικούς και μου είπαν ο,τι νιώθουν εκτεθειμένοι, όμως η κυβέρνηση τους παρέπεμψε σε εθελοντικό τεστ στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, αλλά σχεδόν κανείς δεν πήγε, γιατί τα νοσοκομεία είναι εστίες μετάδοσης του κορωνοιού. 

Έτσι η κυβέρνηση ποντάρει στην ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. 

Μακάρι να βοηθήσουν τα ανοικτά παράθυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail