Το φιάσκο των Πρεσπών: “Πάρτι” στα Σκόπια-βαφτίζουν μακεδονικά τα προϊόντα τους

Το ξεχάσαμε το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, αυτό που παρουσίασε μάλιστα το φθινόπωρο του 2019 ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα το προωθήσει σε όλο τον κόσμο; Μάλλον ναι!

Από: iskra.gr

Οι οινοποιοί της βόρειας Ελλάδας το πιστεύουν, αφού οι Σκοπιανοί «κάνουν πάρτι» στις διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού βαφτίζοντας «μακεδονικά προϊόντα» αυτά που προέρχονται από τα Σκόπια και από τους αμπελώνες που έχουν δημιουργήσει, ενώ επρόκειτο η ελληνική κυβέρνηση να κατοχυρώσει και να προβάλει την ταυτότητα των αυθεντικών ελληνικών μακεδονικών προϊόντων που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν έγινε τίποτα!

Το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων συνεχίζει να σφετερίζεται -και εν πολλοίς να μονοπωλεί- το όνομα «Μακεδονία» και τα παράγωγά του για εμπορικούς λόγους, ενώ η υπόθεση κατοχύρωσης του ονόματος των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων εξελίσσεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Η διαμαρτυρία των οινοποιών της βόρειας Ελλάδας για προβολή κρασιών από Σκοπιανούς οινοποιούς στις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, που βασίζεται στον χαρακτηρισμό «μακεδονικός οίνος», απ’ ό,τι φαίνεται δεν ακούστηκε από κανέναν στην κυβέρνηση, αν και ήταν «καμπανάκι» για όλους.

Παρότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί να βάλει κάποια τάξη, καθώς (υποτίθεται ότι) τα προϊόντα των Σκοπιανών δεν μπορεί να είναι «μακεδονικά», στα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχει γίνει σαφές ότι στην πράξη κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι «γείτονες» επιμένουν να προβάλλουν στις διεθνείς αγορές τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ως «μακεδονικά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail