Όταν αρνείσαι να ακουστεί η άποψη αυτών που διαφωνείς

Tumisu / pixabay
Όταν αρνείσαι να ακουστεί η άποψη αυτών που διαφωνείς, τότε αύριο δε θα ακούγεται η δική σου. Όταν τα μέσα τα οποία ανήκουν σε ολιγάρχες και επιδοτούνται από την κυβέρνηση ή τεχνολογικές εταιρείες με συμφέροντα καθορίζουν το τι θα σου επιτραπεί να δεις, τότε δεν υπάρχει δημοκρατία.

Ίσως σήμερα μπορεί να πονάνε άλλοι, όμως αύριο θα πονέσεις εσύ. Αν μια παράλογη άποψη κυριαρχήσει τότε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λογική πλευρά διότι αν υπήρχε, τα επιχειρήματά της θα είχαν περιθωριοποιήσει την παράλογη.

Ο κάθε ανθρωπος θα πρέπει να έχει την επιλογή να κλείσει το κουμπί. Όμως όταν χειροκροτείς τη λογοκρισία σε βάρος των χειρότερων με οποιαδήποτε πρόσχημα, αύριο δε θα μπορείς να μιλήσεις εσύ ούτε για τα βασικά.

Κανένας ολοκληρωτισμός δεν ξεκίνησε από το μέσο πολίτη. Πάντα ξεκινούσε από τους πιο περιθωριακούς, κατέληγε όμως στο μέσο πολίτη.

Μελίνα Κονταξή

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail