Το Ιραν απειλεί να εξαφανίσει το Τελ Αβίβ αν το Ισραήλ επιτεθεί σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Αμπού Φαντλ Σικαράτζι, απείλησε να "καταστρέψει το Τελ Αβίβ" σε περίπτωση που το Ισραήλ" κάνει κάποιο λάθος" εναντίον του Ιράν, μεταδίδει η αραβική έκδοση του RT.

"Οι απειλές του Ισραήλ αποτελούν μέρος ψυχολογικού πολέμου και αν είναι ρεαλιστικές, τότε είναι ψευδαισθήσεις", δήλωσε ο Σικαράτζι, προσθέτοντας ότι ο ιρανικός στρατός "θα καταστρέψει το Τελ Αβίβ και θα το σβήσει εάν το Ισραήλ διαπράξει οποιαδήποτε βλακεία εναντίον των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων".

"Ο ισραηλινός στρατός ζει σε κατάσταση τρομοκρατίας και είναι πολύ αδύναμος για να πραγματοποιήσει τις απειλές του στο έδαφος", είπε, προσθέτοντας ότι "η απειλή του Ισραήλ να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις μας είναι απλώς ψευδαισθήσεις και όνειρα."

Ο Σικαράτζι τόνισε ότι ο ιρανικός στρατός "θα καταστρέψει τις ισραηλινές βάσεις πυραύλων μόλις το Ιράν εκτεθεί σε οποιαδήποτε επίθεση", σημειώνοντας ότι "το μεγάλο μέρος των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν δεν έχει αποκαλυφθεί".

"Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη Χεζμπολάχ και τα Παλαιστινιακά κινήματα αντίστασης παρά τη διεθνή υποστήριξη", συνέχισε ο Σικαράτζι κι ισχυρίστηκε ότι "οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι απολύτως ειρηνικές και δεν υπάρχει χώρος για την παραγωγή, αποθήκευση ή χρήση πυρηνικών όπλων στην αμυντική στρατηγική του Ιράν και έχουμε μια νομική fatwa από τον οδηγό για να το πράξουμε'.

Τα σχόλια του Σικαράτζι ήρθαν μια μέρα μετά την ανακοίνωση του αρχηγού του Επιτελείου του Ισραηλινού στρατού, Αβίβ Κοτσάβι, ότι το Ισραήλ στέκεται με μια ισχυρή συμμαχία που περιλαμβάνει αραβικές χώρες για να αντιμετωπίσει το Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail