Ποιο είναι το άγαλμα που έχει φιληθεί από τις περισσότερες γυναίκες στον κόσμο

 

Δεν σου πάει το μυαλό...

Η αλήθεια είναι ότι από τον τίτλο απορείς ποιος μπορεί να είναι ο... τυχερός άνδρας που έχει φιληθεί από τις περισσότερες γυναίκες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν άνδρα άγαλμα ο οποίος κατάφερε να έχει αυτό το προνόμιο.

Από: news.gr

Είναι ένα άγαλμα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ραβένα. Και μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι πριν την πανδημία τα παγωμένα χείλη του αγάλματος είχαν πάντα μια ελαφριά ρόδινη απόχρωση. Λόγω των πολλών φιλιών που δεχόταν από γυναικεία χείλη με κραγιόν εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Το όνομα του αγάλματος και συγκεκριμένα του άνδρα για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι Guidarello Guidarelli. Σύμφωνα με την ιστορία, υπήρξε ένας φημισμένος, ατρόμητος Ιταλός πολεμιστής. Το 1468, σε πολύ νεαρή ηλικία, χρίσθηκε ιππότης της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο πολεμιστής πέθανε το 1501 μετά από σοβαρό τραυματισμό σε συμπλοκή με έναν συμπολεμιστή του για ασήμαντο λόγο. Γιατί, όμως φιλήθηκε από τόσες γυναίκες; Ο θρύλος έλεγε ότι όποια κοπέλα φιλήσει το στόμα του γενναίου “μαρμαρωμένου” πολεμιστή θα καλοπαντρευτεί με έναν υπέροχο, εξίσου θαρραλέο και ευγενή άντρα μέσα στο τρέχον έτος.

Πόσες γυναίκες τελικά τον έχουν φιλήσει στο στόμα; Άλλοι λένε πέντε, άλλοι επτά εκατομμύρια ή και περισσότερες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail