Οι ελληνικές ειδήσεις είναι το νέο είδος καφενέ, όπου ο κάθε πικραμένος λέει την άποψή του

makamuki0 / pixabay
Οι ελληνικές ειδήσεις είναι αυτο το νέο είδος καφενέ, όπου δεν λέμε απλά την είδηση, αλλά έχουμε καλέσει και τον κάθε πικραμένο να μας πει την άποψή του. Και εκτός από τις απόψεις του αναλυτή-ειδικού, σχετικού και άσχετου, έχουμε και ρεπορτάζ από λαϊκές κυρίως, ελλείψει λαϊκών τώρα από τον δρόμο, Ερμού κατά προτίμηση, όπου ο Γιάννης, ο Κώστας, η Μαριγώ, θα εκφράσουν την άποψη τους για το εμβόλιο, τα ελληνοτουρκικά, τον ΕΝΦΙΑ, αναλόγως την περίσταση, η οποία άποψη όλως τυχαίως θα συμφωνεί με αυτή που στηρίζει το κεντρικό αφήγημα. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Οι δικές μας ειδήσεις, χωρίς να έχουν ειδήσεις, ουσιαστικά διαρκούν μία ώρα μπουρδολογίας, με τους τηλεδημοσιογράφους, που ειναι και αμφιβόλου μορφώσεως, να έχουν άποψη επί παντός επιστητού, να χαρακτηριζουν, να μας λένε και την γνώμη τους, λες και μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κάθε Στραβελάκης. 

Τελευταίως πέντε νοματαίοι γυρίζουν τα κανάλια λέγοντας το μακρύ τους και το κοντό τους για τον κορονοϊό και τα μέτρα, χωρίς να έχουν καμία δουλειά να ενημερώνουν περί αυτού. Ουδείς έχει βγει να σταματήσει επιτέλους την Παγώνα, η οποία τριγυρίζει από κανάλι σε κανάλι σαν γλάστρα, να λέει τι θα γίνει το Πάσχα ή κάτι άλλους ό,τι να΄ναι που βγαίνουν και μιλάνε χωρίς να λένε κάτι. 

Πριν λίγο καιρό ακόμη και ο Παπαχελάς έγραψε ένα άρθρο στην Καθημερινή που μεταφραζόταν σε ένα τεράστιο "ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ". Είπε και αυτός ας βγάζουν μόνο τις ανακοινώσεις της επιτροπής, αλλά ουδείς έδωσε σημασία. 

Αυτό βέβαια που κάνουν τα κανάλια δεν είναι απλά ενημέρωση. Ουσιαστικα εκπαιδεύουν τον κόσμο στην κατινιά, στο ανούσιο, εκεί που το ουσιώδες χάνεται μέσα σε ένα τόνο ακατάσχετης φλυαρίας και χαρακτηρισμών με όσους δεν τάσσονται με το κυρίαρχο αφήγημα. 

Πόσα παραδείγματα να πω; Με το Βατοπαίδι; Τον ιό του 2009, που εδώ έκαναν σαν υστερικοί και αγόραζαν εμβόλια, όταν ο ιός είχε σχεδόν εξαφανιστεί; Με την προβολή των Συριζαίων, των Ποταμίσιων και των Δημαριτών ως σοβαρών πολιτικών με προτάσεις; Με την επιλεκτική επιλογή ειδησεων; Που όλη η Ελλάδα γεμίζει μουσουλμανικές κοινότητες, ολόκληρα χωριά μουσουλμάνων χτίζονται μέσα στην ελληνική κοινωνία και τα κανάλια δεν βλέπουν τίποτα;

Οι άνθρωποι είναι χαμηλά, πολύ χαμηλά. Δεν τους ακολουθούμε στον πάτο, όπου έχουν επιλέξει να ζήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail