Γιατί ο Μητσοτάκης θύμισε κάτι από Τσίπρα στη Λισαβόνα

“VAMOS PARAP DE JOGAR COM OS MELHORES HOMEΝS” - Παρακολούθησα προσεκτικά την κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών Ελλάδος και Πορτογαλίας. 

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Η συνέντευξη κύλησε ομαλά σε συναινετικό κλίμα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.  Όμως υπάρχουν ορισμένα σημεία που εκτιμώ ότι θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης και να μην κάνει τα λάθη που κάνουν συνήθως πολλοί Έλληνες εκπρόσωποι στις διεθνείς τους παραστάσεις, να γίνονται δηλαδή περισσότερο φιλικοί από ότι πρέπει για την περίσταση και να θεωρούν ότι μπορούν να πετάνε εξυπνακίστικες εκφράσεις και λαϊκίστικα “ευφυολογήματα”:

1. Μιλούσε στον Πορτογάλο πρωθυπουργό στον ενικό και με το μικρό του όνομα, ενώ ο Πορτογάλος δεν έκανε το ίδιο λάθος, τον αποκαλούσε κ. Μητσοτάκη με τυπική επίσημη γλώσσα.

2. Πολλές φορές προσπάθησε να προσωποποιήσει άκαιρα την ομιλία του απευθυνόμενος άμεσα στον Πορτογάλο πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να βρει στοιχεία ταύτισης όχι μόνο προσωπικά αλλά και σε πολιτικές και ιστορικά. 

Μερικές μάλιστα αναφορές ήταν άστοχες, όπως π.χ. το ότι η Πορτογαλία τώρα δεν τα πάει τώρα καλά με τον κορονοϊό ή όπως ήταν η ακροβατική ταύτιση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας με τον Αντόνιο Αλμέϊντα, λόγω του κοινού τους μικρού ονόματος, που ήταν εξαιρετικά “φθηνή” - αυτά μπορεί να είναι ανεκτά στην ελαφρότητα ενός κλειστού δείπνου ή μίας προσωπικής συνάντησης, αλλά όχι σε επίσημη κοινή ομιλία.

3. Χαρακτηριστική ήταν η χιουμοριστική αναφορά του: «ας σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες» για τις διερευνητικές και τον διάλογο με την Τουρκία. 

Αφενός δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του μεταφραστή (σε οιαδήποτε γλώσσα), αφετέρου θύμισε κάτι από Τσίπρα.
Αυτός βέβαια θα τολμούσε να πει στην κυριολεξία: “Let's stop playing the best women”,
άραγε ο έρμος ο μεταφραστής τι είπε στα Πορτογαλικά;
“vamos parar de jogar com os melhores homens”;

4. Επίσης εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένος στον δημόσιο επίσημο λόγο του όσον αφορά το μοναδικό αντικείμενο διαλόγου με την Τουρκία, που δεν είναι γενικά οι θαλάσσιες ζώνες (που είναι πολλές και δεν υπόκεινται όλες στην υποχρέωση διαπραγμάτευσης με την άλλη πλευρά), αλλά μόνο η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ και μάλιστα μόνο στα σημεία που οι πλήρεις εκτάσεις των ζωνών αυτών και για τις δύο χώρες επικαλύπτονται και πουθενά αλλού!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail