Γιατί η καλή λειτουργία των νεφρών είναι θέμα ζωής ή θανάτου (βίντεο)

Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Το παίρνουμε κυρίως μέσω της διατροφής και το χάνουμε μέσω του ιδρώτα, της ούρησης και της αναπνοής (υδρατμοί).

Από: onmed.gr

Αλλά παρά τη διαρκή αύξηση και μείωση της ποσότητας νερού στο σώμα, ο οργανισμός φροντίζει να διατηρεί τον όγκο και την πυκνότητα του αίματος σε σταθερά επίπεδα. Αυτό το καταφέρνει μέσω των νεφρών.

Τα νεφρά εκτός από το να "φιλτράρουν" το αίμα και να απομακρύνουν επικίνδυνες τοξίνες, φροντίζουν να επιτρέπουν στην κατάλληλη ποσότητα νερού να κυκλοφορεί στο σώμα, ώστε ο οργανισμός να μην αφυδατώνεται.

Ανάλογα με τις ανάγκες, τα νεφρά παράγουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα ούρων. Το αίμα εισέρχεται στα νεφρά μέσω της νεφρικής αρτηρίας και εξέρχεται μέσω της νεφρικής φλέβας. Στο εσωτερικό των νεφρών υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικά "εργαλεία" που ονομάζονται νεφρώνες (nephrons). Το αίμα που εισέρχεται σε κάθε ένα νεφρώνα φιλτράρεται και το μεγαλύτερο μέρος του νερού που περιέχει, κατακρατείται από τα νεφρά.

Στη συνέχεια, τα νεφρά επιτρέπουν την εισαγωγή και πάλι στην κυκλοφορία του αίματος της ποσότητας εκείνης (φιλτραρισμένου) νερού που απαιτείται. Το υπόλοιπο νερό αποβάλλεται με την μορφή ούρων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον ακριβή τρόπο που λειτουργούν τα νεφρά και τον λόγο που είναι από τα πιο βασικά όργανα της σωστής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μόλις σταματήσουν να λειτουργούν τα νεφρά, ο άνθρωπος έχει ελάχιστες μέρες ζωής.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail