Η Αρμενία αναστέλλει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων για έξι μήνες

jorono / pixabay
Freepen.gr - Η απαγόρευση αυτή εγκρίθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνει τα αγαθά και τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή αγαθών που παράγονται από την ίδια την Αρμενία.

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας δήλωσε ότι η απαγόρευση δε θα αυξήσει την τιμή των αγαθών στη χώρα, επειδή πιστεύει ότι η κατανάλωση των τουρκικών προϊόντων δεν είναι κυρίαρχη στη χώρα και το Ερεβάν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την έλλειψη των τουρκικών προϊόντων από χώρες όπως το Ιράν, Λευκορωσία, η Ρωσία και η Κίνα.

Μετά από 44 ημέρες σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ Αρμενίας και Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις 14 Νοεμβρίου με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Αρμενία ήταν υποχρεωμένη να εκκενώσει τα κατεχόμενα εδάφη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στο Αγδάμ, το Καλμπαχάρ και το Λαχίν και να δημιουργήσει χερσαίο διάδρομο από το Ναχιτσεβάν στο Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, η Αρμενία κατηγόρησε την κυβέρνηση της Άγκυρας ότι υποστήριξε ανοικτά με όπλα και εφοδιαστική στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail