Σε πλήρη σύρραξη Μητσοτάκης-Γεωργιάδης: Ο -κατ’ όνομα- υπουργός Ανάπτυξης κατεδάφισε τον Πρωθυπουργό, που δε τόλμησε να τον ακουμπήσει

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Από: anoixtoparathyro.gr - Γ. Λακόπουλος

Αυτές οι 79 λέξεις είναι το πολεμικό ανακοινωθέν με το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι εφεξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον βρίσκει μπροστά του.

Ο λόγος είναι γνωστός: με  δυο ανασχηματισμούς τον αποψίλωσε από αρμοδιότητες.

Έμεινε σε ένα υπουργείο σχεδόν άεργος και με ρόλο υποδεέστερο από τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό του. Αυτό που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε τώρα.

Για τον Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο του κόμματος ακόμη- ο τίτλος «υπουργός Ανάπτυξης» είναι αδειανό πουκάμισο. Ενώ αντίθετα δίπλα του ο Βορίδης ανακτά τα πρωτεία που είχε απέναντί του στον ΛΑΟΣ.

Με έναν σχεδόν εκδικητικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τη συμβολή του που είχε ο Γεωργιάδης, ως «λαγός», στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ και τον αποκαθηλώνει.

Πρώτα το «σύστημα Μητσοτάκη» μεθόδευσε να χάσει τη πρώτη θέση στην εκλογική του περιφέρεια,  στην οποία ο ίδιος πίστευε ότι μπορεί να ρυμουλκήσει και άλλους. 

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τον «έστυψε» από αρμοδιότητες, ενώ έδειξε δημοσίως σε κάποιες περιπτώσεις ότι τον αγνοεί.

Ότι τον κρατάει, τύποις, στην κυβέρνηση δείχνει ότι ο Κυριάκος δεν είναι σε θέση -ή τουλάχιστον δεν είναι έτοιμος ακόμη- να τα βάλει στα ίσια μαζί  του. Ξέρει ότι ο Γεωργιάδης είναι δύσκολος αντίπαλος. Κατά πολύ ανώτερός του στο παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο.

 Προτιμάει να τον έχει στο οβάλ τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου,  φοβούμενος ότι αν τον απομακρύνει θα  του κάνει το μαγαζί καλοκαιρινό.

 Η αλήθεια είναι ότι μετά το πρώτο χτύπημα ο Άδωνις προσπάθησε να προειδοποιήσει ότι δεν είναι φρόνιμο να παίζουν παιχνίδια απαξίωσής του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας για τον τουρισμό, που ήταν ο πρώτο φιάσκο του Μητσοτάκη και άφησε τη χώρα ανοχύρωτη, είπε ότι «πέσαμε έξω».  Έπεσε ο Μητσοτάκης με  ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, εννοούσε.

Το μήνυμα μάλλον δεν ελήφθη και η δυσμενής μεταχείρισή του συνεχίσθηκε το τελευταίο διάστημα, για να  επισημοποιηθεί στον ανασχηματισμό.

Τώρα δείχνει αποφασισμένος να βάλει φωτιά στα τόπια.  Η δήλωση του για τη Θεσσαλονίκη -που επικυρώνει όσα έχουν ήδη πει ο Τζιτζικώστας , ο δήμαρχος και κάποιοι λοιμωξιολόγοι- βγάζει στο ξέφωτο τον Μητσοτάκη, ως ψεύτη. Βαριά κατηγορία.

Προβάλλοντας αντιδιασταλτικά τον εαυτό του ως «ειλικρινή» αποκαλύπτει ευθέως τι είχαν εισηγηθεί οι λοιμωξιολόγοι-. Στον Πρωθυπουργό  φυσικά, όχι στον ίδιο. Η στιγμή είναι επώδυνη για τον Μητσοτάκη: οι επιστήμονες τον καταγγέλλουν ευθέως ότι τους αγνοεί.

Με σαφή τρόπο ο υπουργός του  δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε αυτό  που οφείλει για μικροκομματικούς λόγους: για να μην τα χαλάσει με την Εκκλησία. 

Στο τέλος του ρίχνει στο δόξα πατρί.  Όταν λέει  ότι «στη Θεσσαλονίκη ήταν το βασικότερο λάθος και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», ξέρει καλά ότι ως «λάθος» άλλο «παραδέχθηκε» ο Μητσοτάκης. Όχι ότι υπήρχαν επιστημονικές εξηγήσεις.  

Με το  στόμα γεμάτο ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν είχε εισηγήσεις να κλείσει η συμπρωτεύουσα. Ο υπουργός λέει τώρα με κατηγορηματικό τρόπο ότι είχε και παρείχε. Και μάλιστα από τους επιστήμονες τους οποίους  ο Μητσοτάκης  προτάσσει ότι «ακούει».

Μόνο αυτό δεν συνέβη εν προκειμένω -και μετά έκανε τον ανήξερο. Τώρα που τον κρεμάει  στο τσιγκέλι ο Άδωνις θα  περάσει δύσκολες στιγμές την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον Τσίπρα στη Βουλή.

Ως τότε ο πόλεμος Μητσοτάκη- Γεωργιάδη ίσως έχει κριθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail