"Μητσοτάκειον πιστοποιητικό εμβολιασμού"

Με τον νεοέλληνα να δείχνει πως δεν φοβάται τα ύψη...όλο "πέφτει από τα σύννεφα" κάθε φορά που προσκρούει στον παραλογισμό των εκάστοτε κυβερνητικών πρακτικών, κι όλο ως αιθεροβάμων και ονειροβάτης άλλες φορές ανεβαίνει και παραμένει στα σύννεφα, παρακολουθώντας από ψηλά και σαν να μην τον αφορά, με νερώνεια αδιαφορία, τον όποιον ψυχονευρωτικό ηγετίσκο να επινοεί επικοινωνιακά τεχνάσματα με τον εσμό των συμβούλων του, παρακολουθώντας στην πραγματικότητα το δράμα της ίδιας της ζωής του...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Όλο "πέφτει από τα σύννεφα" ο Έλληνας κι όλο σ' αυτά ανεβαίνει, με τη χώρα να γίνεται ρεζίλι του...διεθνούς σκυλοτροφείου. 

Με τις μονοχρωμίες να εξοβελίζουν τις αποχρώσεις, με τους πολιτικούς "θαυματουργούς" να παγιδεύουν τον αιθεροβάμονα Έλληνα, ο οποίος προ πολλού έχει χάσει το αίσθημα της πραγματικότητας, αγνοώντας ότι το "δράμα", που αμήχανα παρακολουθεί από τα σύννεφα, μόνο ο ίδιος μπορεί να το ανατρέψει. Και ταυτόχρονα νιώθει ότι του φταίνε πάντα οι άλλοι. Είναι ένας πληγωμένος εγωισμός περιδινούμενος στο αχανές της επιβεβαιώσεως.

Από την άλλη πλευρά, η θεσμοθετημένη καταπίεση του κράτους, οδηγεί στην έννοια μιας κοινωνίας εκτός δικαίου, με το τυραννικό επακόλουθο της αυθαιρεσίας των ολίγων (εξίσου αποσυνθετικής με την αυθαιρεσία των συγκεχυμένων πολλών), που συνεπάγεται αναπόφευκτα η εξουσία του δικαιώματος επί του δικαίου.

Ποιος είναι ο παράγοντας που δεν εμποδίζει τον Έλληνα να περιπέσει μοιρολατρικά στην ακινησία και να δέχεται τις μίξεις και τις προσμίξεις της πολιτικής αυθαιρεσίας αδιαμαρτύρητα; Είναι ο φόβος! Ο φόβος μη χαθούν κεκτημένα, η εναγώνια πρόσδεση στο "επ' άρτω μόνον ζην". 

Είναι η δύναμη της ανάγκης, με τη διαφορά ότι ως περιεχόμενο της πράξης, η δύναμη αυτή έχει καθορισμένα περιθώρια, ώστε το υποκείμενό της να ενεργεί μόνο τεχνικά. Η τεχνική δεν υπάρχει άνευ σκέψεως. Υπάρχει μετά σκέψεως, αυστηρά λειτουργικής, εντελώς ξένης προς τη θεωρία. Αν λοιπόν η τεχνική ενέργεια, ως πράξη μηχανική, ασκείται στο χρόνο του παρόντος, η θεωρία ως συστηματικός παράγοντας του νοήματος, αποτελεί πράξη υπερχρόνου δημιουργίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail