Με σπασμένα φρένα ο Μεβλούτ μας απειλεί με πόλεμο παρουσία του άλαλου Γερμανού ΥΠΕΞ

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Τσαβούσογλου κι ενώ υποτίθεται ότι ξεκινούν οι διερευνητικές στην Κωνσταντινούπολη σε λίγες ημέρες απείλησε για άλλη μια φορά τη χώρα μας με πόλεμο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει ασκήσεις οπουδήποτε θέλει και άλλα βήματα σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Ενώ επανέλαβε το συνηθισμένο επιχείρημα για το Καστελλόριζο: «Η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την Τουρκία. Από την άλλη η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι οι μειονοτικοί στη Θράκη».

Από την άλλη, η Τουρκία απέχει δύο χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί, όσο για τους μειονοτικούς πληθυσμούς, αυτά τα έχει λύσει η συνθήκη της Λωζάνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail