Στήνουν κόμμα στα Δεξιά του Μητσοτάκη

Οι δυσαρεστημένοι της Νέας Δημοκρατίας

-Ψάχνουν ποιος θα μπει επικεφαλής

Διεργασίες, επαφές και συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο με στόχο τη δημιουργία ενός αμιγώς δεξιού κόμματος, που θα… στεγάσει τους απογοητευμένους από την πολιτική της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Από: Το Παρόν

Η λύση αυτή προκρίνεται από ορισμένους με το σκεπτικό ότι η παρουσία στην πολιτική σκηνή της χώρας ενός κόμματος που θα εκφράζει τις πάγιες θέσεις της Δεξιάς είναι απαραίτητη, έχει και σοβαρές προοπτικές. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει από την Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, ο οποίος δεν διαθέτει το ιδεολογικό ειδικό βάρος αλλά και το πολιτικό εκτόπισμα, αλλά ούτε και από το δίδυμο Φ. Κρανιδιώτη – Θ. Τζήμερου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κινήσεις στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας από γαλάζια στελέχη που είτε δυσανασχετούν με τη σταδιακή μετακίνηση της παράταξης προς τον χώρο του Κέντρου, με την ένταξη στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι κ.λπ., είτε διαφωνούν κατηγορηματικά με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εξωτερική πολιτική, το Μεταναστευτικό κ.ά. Η κινητικότητα που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο δεν έχει ακόμη μορφοποιηθεί, καθώς στη φάση αυτή έχουμε να κάνουμε με αναγνωριστικές κινήσεις μεμονωμένων προσώπων.

Ωστόσο, αν βρεθεί πρόσφορο έδαφος, το εγχείρημα αυτό αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όλο εγχείρημα να στηριχθεί από οικονομικό παράγοντα με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα και πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, ενδεχομένως και από εκδοτικό όμιλο, οι επικεφαλής του οποίου είναι σε ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση αλλά και με τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει και πριν από δύο – τρία χρόνια, σκόνταψαν ωστόσο σε δύο κυρίως σημεία: Στο πρόσωπο που θα κληθεί να ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα (είχαν συζητηθεί τότε ονόματα αποστράτων, καθηγητών, πρώην βουλευτών κ.ά.) αλλά και στους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για την ίδρυση, την οργάνωση και τη λειτουργία ενός κομματικού φορέα. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε αυτήν τη φάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail