Πράκτορες του Ασαντ [;] απάλλαξαν από τα βάσανα της ζωής εξτρεμιστή διοικητή-μισθοφόρο της Τουρκίας

Freepen.gr - Άγνωστοι δράστες δολοφόνησαν έναν ηγέτη του λεγόμενου "Συριακού Εθνικού Στρατού", ο οποίος υποστηρίζεται από την Τουρκία, στη γενέτειρά του, Ταλ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, που επικαλείται το ΑΜΝ, ο διοικητής του 1ου σώματος που υποστηρίζεται από την Τουρκία, Ίσσα Αλ-Χαμίντ Αλ-Νάσερ, δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες στο σπίτι του την Πέμπτη.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την τελευταία δολοφονία στη βόρεια ύπαιθρο της Αλ-Ρακκά.

Η πόλη, η οποία βιώνει μια κατάσταση έντασης ασφαλείας, είδε έντονους πυροβολισμούς πριν από λίγες ημέρες, μετά από μια σύγκρουση μεταξύ αγνώστων προσώπων και μιας ομάδας που συνδέεται με το Μέτωπο Al-Sham.

Η πόλη του Ταλ Αμπιάντ βρίσκεται υπό τον έλεγχο τουρκικών μαχητικών ομάδων από τότε που ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων το Σεπτέμβριο του 2019.

Σε αυτού του είδους τις δολοφονίες από αγνώστους συνήθως κρύβονται από πίσω πράκτορες της Δαμασκού οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάπτυξη και δικτύωση σε κατεχόμενες περιοχές. Πχ στην επαρχία του Ιντλίμπ έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό τέτοιων δολοφονιών από...αγνώστους. Η πιθανότερη εκδοχή στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έχουμε επανάληψη του γνωστού σεναρίου το οποίο αποδυναμώνει τις τρομοκρατικές ομάδες ενώ προκαλεί κλίμα φόβου καθώς οι πράκτορες αυτοί έχουν αναπτυχθεί σχεδόν από την αρχή του πολέμου έχοντας γίνει αντιληπτοί σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail