"Η διχοτόμηση των Σκοπίων, θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή”

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Freepen.gr - Η διχοτόμηση των Σκοπίων η πιο ειρηνική επιλογή για το μέλλον αυτής της χώρας, ώστε να αποφευχθούν σενάρια τρομερών συγκρούσεων, αναφέρει η βουλγαρική καθημερινή εφημερίδα "Novinite" σε μια είδηση που μεταδίδεται ως κορυφαία είδηση από τα ΜΜΕ στα Σκόπια. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γειτονικό κράτος έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, ενώ πιθανά προβλήματα μπορούν ναοδηγήσουν σε σύγκρουσε με ανάμιξη της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Το κείμενο αναφέρει ότι πρέπει να βρεθεί λύση η οποία θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη σταθερότητα στα Σκόπια.

"Για να διατηρηθεί η ειρήνη και να αποφευχθούν φρικτές νέες σκηνές στα Βαλκάνια, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθούν όλες οι επιλογές, ενώ η πιο επιχειρηματολογική λύση είναι η διχοτόμηση", γράφει η εφημερίδα.

Το έγγραφο γράφει επίσης ότι παρόλο που αποφεύχθηκε η επιδείνωση της σύγκρουσης του 2001, οι εθνοτικές εντάσεις εξακολουθούν να υφίστανται ενώ τώρα αναζωπυρώνονται με τη δολοφονία στο Σμίλκοβατς την Πέμπτη καθώς οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί μισούν ο ένας τον άλλον ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μια προληπτική διαίρεση της χώρας θα είναι προς όφελος όλων. Από τη μια οι Αλβανοί θα ικανοποιήσουν τις μεγάλες εθνικές ιδέες τους ενώ οι Σκοπιανοί θα χάσουν πράγματι ένα μικρό μέρος της χώρας, αλλά θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα, καθώς ο σημερινός πληθυσμός αυξάνεται και οι Αλβανοί σε δύο δεκαετίες θα πάρουν ακόμη περισσότερα ώστε να είναι σε θέση να επιδιώξουν την ομοσπονδιοποίηση των Σκοπίων και το μεγαλύτερο μέρος τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail