Παρενόχληση ή κάτι άλλο; Μάρκαραν με κόκκινη μπογιά τα σπίτια των Αλεβιτών στη Γιάλοβα

Freepen.gr - Τα σπίτια των οικογενειών που είναι μέλη της κοινότητας των Αλεβιτών μαρκαρίστηκαν με κόκκινη βαφή στην επαρχία Yalova της δυτικής Τουρκίας, ανέφερε η εφημερίδα Birgün στις 26 Ιανουαρίου.

Οι Αλεβίτες, μια ομάδα που ιστορικά βιώνει διακρίσεις στην Τουρκία, δεν είναι ξένη με τέτοιες πρακτικές καθώς τα εγκλήματα μίσους υπήρξαν κοινή πρακτική σε όλη την ιστορία και σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζει η duvarenglish.com.

Κάνοντας έναν σταυρό και γράφοντας τη λέξη "Αλέβι", τα σημάδια δημιουργήθηκαν από ανώνυμους δράστες και αναφέρθηκαν αμέσως στην αστυνομία από τις οικογένειες, οδηγώντας σε έρευνα για το περιστατικό.

"Παίζουν με τις νευρικές απολήξεις της κοινωνίας. Αυτός είναι ο ρατσισμός που αποσκοπεί στην πρόκληση των Αλεβιτών", δήλωσε ο Fikret Demir, πρόεδρος του Γραφείου του Hacı Bektaş Veli Anatolian Culture Foundation Yalova.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail