Διαδήλωση στη Χάσακα κατά Τούρκων για το νερό αλλά και εναντίον των Κούρδων

Freepen.gr - Μια μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη διοικητική πρωτεύουσα της Αλ-Χασάκα τη Δευτέρα, σε μια ακόμη παρεμπόδιση της υδροδότησης της περιοχής από τους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας αλλά και το κλείσιμο αρκετών εξόδων από την πόλη από τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA), οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να καταδικάσουν τις ενέργειες και των δύο οντοτήτων, ενώ ζήτησαν περαιτέρω την επανάληψη της παροχής νερού στην πόλη και την επαναλειτουργία των εξόδων της διοικητικής πρωτεύουσας.

Ο διευθυντής της εταιρείας ύδρευσης, Μαχμούντ Αλ Ικλά, εξήγησε νωρίτερα ότι " οι τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν τους εργάτες του εργοστασίου να το λειτουργήσουν και σταμάτησαν να αντλούν νερό, το οποίο στερεί περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες της πόλης Χασάκα και της δυτικής υπαίθρου από τη μόνη πηγή νερού".

Η Τουρκία έχει σταματήσει την άντληση ύδατος από το σταθμό Alouk περισσότερες από 18 φορές από την παρουσία της στη βόρεια ύπαιθρο της Al-Hasakah το 2019.

Εν τω μεταξύ, το SANA ανέφερε τη Δευτέρα ότι τα στρατεύματα των SDF έχουν μπλοκάρει τις εξόδους γύρω από τις κυβερνητικές περιοχές για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να φύγουν, μια κίνηση που ισχυρίστηκαν ότι επηρεάστηκε από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail